Середа, 24 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2019

ДОКРИЧАЛИСЯ ДО ГОЛОВИ ОДА

Колибаївська ОТГ настільки рішуче відстоювала свої права на добровільне територіальне об’єднання громад і категорич­ну відмову від входження до майбутньої Кам’янець-Подільської ОТГ, що до селян, аби розібратися в ситуації, 10 грудня приїхав голова Хмельницької ОДА Дмитро ГАБІНЕТ.

Він оглянув низку об’єктів, поспілкувався з керівництвом громади, місцевими депутатами, старостою сіл і пересічними мешканцями. Також до зустрічі приєднався народний депутат України Ігор МАРЧУК.
– Показати ми мали що, – роз­повідає заступник голови Колибаївської ОТГ Дмитро ДОВГАНЮК. – За підтримки влади всіх рівнів нам вдалося залучити значні кошти та ефективно їх використати, спрямувавши на покращення життя людей. Це відкриття амбулаторії, станції місцевої пожежної охорони. Маємо поліцейську дільницю, а незабаром відкриємо і ЦНАП. Мовчу вже про якісні ремонти доріг і практично всіх закладів комунальної сфери в селах громади.
Нам кажуть, що чи не головна загроза подальшого існування Колибаївської ОТГ – це відбирання надходжень від акцизного податку з реалізації пального. Але чуємо про це не перший рік, тому вчимося жити без них, створюючи нові робочі місця, легалізовуючи тіньову зайнятість, інвентаризуючи землі, залучаючи позабюджетні кошти тощо.
Як ідеться на сайті ОДА, Дмит­ро Габінет відзначив вагомість усіх здобутків, однак зауважив, що питання приєднання Колибаївської громади виникло невипадково, адже є серйозні побоювання, чи зможе вона й надалі так вдало господарювати. Поспілкувавшись з активом громади, він зазначив, що наразі розроблено лише проєкт перспективного плану, який може бути доопрацьований. Аби остаточно визначитися з тим, чи зможе Колибаївська ОТГ працювати самостійно, очільник області доручив ке­рівництву громади протягом тижня підготувати і представити ОДА фінансово-економічне обгрунтування спроможності ОТГ. Якщо аргументи будуть вагомими, питання щодо приєднання до Кам’янець-Подільської міської ОТГ може бути переглянуто.
Мешканці Колибаївської ОТГ у розмові з керівництвом області рішуче заявили, що не проти реформи й неминучого укрупнення, але добровільно об’єднуватися хочуть лише із сільською громадою, скажімо, сусідньою Жванецькою ОТГ.