Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Грудня 2019

БЛАГОДІЙНИЦТВО ЗАГАЛЬМУВАЛА БЮРОКРАТІЯ

Нині на митному складі в Україні знаходяться 104 багатофункціональні ліжка для маленьких пацієнтів. Їх безкоштовно передали Перинатальному центру волонтери дитячого благодійного фонду «H.O.P.E», який очолює Вольфганг Понто. Однак через митну тяганину гуманітарний вантаж не може потрапити на місце призначення.

– Як і обіцяли, друга машина гуманітарного вантажу при­їхала до нас у місто, – коментує «Подолянину» заступник міського голови Вадим САВЧУК. – Уже маємо 104 ліжка вартістю близько 40 тисяч гривень. Однак процес розмитнення, який торік проходили за два тижні, цьогоріч затягується. Німецькі волонтери, котрі все надали безкоштовно, не можуть зрозуміти, що стало на заваді. До речі, з міського бюджету не витрачено жодної копійки на розмитнення. Фінансовий бік цього питання взяли на себе кам’янчани-благодійники, прізвища яких поки не розголошуємо. Планували, що вже до Нового року необхідне обладнання потрапить до лікарні, але тепер у цьому не впевнені.
Нагадаємо, що співпраця з німецьким фондом роз­почалася два роки тому. Торік до Кам’янця прибули три вантажівки з обладнанням для наших медичних закладів, цьогоріч – ще дві.