П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Грудня 2019

ПРИЙМАЛИ БЮДЖЕТИ ВЕЛИКІ Й НЕ ДУЖЕ

Наприкінці року активно проводяться сесії сільських рад та ОТГ району. Депутати працюють оперативно, аби до нового року позакривати нагальні питання та ухвалити місцеві бюджети. Одні вступають у 2020 рік впевненими кроками, інші – на роздоріжжі, адже децентралізація в турборежимі від нової влади ставить під сумнів усе заплановане.

Бюджетна сесія у Жванецькій ОТГ20 грудня відбулися сесії у декількох ОТГ району: Жванецькій, Слобідсько-Кульчієвецькій, Китайгородській, Староушицькій.
Депутатський корпус Жванець­кої ОТГ розглянув чимало питань, які стосувалися життя і процвітання не лише цієї ОТГ. Адже обранці вирішували, чи давати згоду на при­єднання сіл Колибаївської ОТГ і Слобідсько-Рихтівської сільради. Якщо зі Слобідсько-Рихтівською громадою вирішили поріднитися, то з Колибаївською ОТГ чо­мусь не склалося. Зате про власний бюджет подбали. Власні надходження прогнозують у розмірі по­над 18 млн грн. Видатки загального фонду сільського бюджету прогнозують у більш ніж 32 млн грн.
На пленарному засіданні сесії Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ також говорили про бюджет і спрогнозували його у понад 40 млн грн, із яких більше як 23 млн – власні надходження.
У п’ятницю бюджет приймали і в Староушицькій ОТГ. Передбачили його в сумі 29 млн 737 тис. 800 грн. Сподіваються заробити силами громади понад 11 млн грн.
Це значно більша сума, ніж була у минулі роки, адже керівницт­во громади активно переглядає ставки орендної плати, дбає про наповнення бюджету за рахунок податку на доходи фізичних осіб тощо.
Китайгородська ОТГ розраховує на 21 млн 500 тис. грн загальних доходів, власних же сподіваються заробити майже 7 мільйонів.
Зведений бюджет Колибаївської ОТГ запланований у сумі понад 28 млн грн. У тому числі власні надходження 14 млн 500 тис. грн. Передбачили в громаді й більше як 2 млн грн вкласти у розвиток інфраструктури, але чи вдасться втілити грандіозні плани в життя – покаже час і рішення Кабміну в питанні децентралізації. Чи залишиться громада самостійною, чи ввійде до Жванецької або міської ОТГ – уже вирішуватимуть у верхах.
21 грудня на бюджетну сесію зібралися й обранці Гуменець­кої ОТГ. Ця громада, як завжди, впевнено займає перші позиції по району і навіть області за наповненням місцевої скарбниці.
Загальний бюджет громади – 123 млн 43 тис. 745 грн, із них власні доходи очікуються в сумі 95 млн 377 тис. 145 грн.