Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Січня 2020

НОВИЙ РІК БЕЗ ПРИГОД І СВІТЛА

Кам’янеччина 2020 рік зустріла спокійно, без особливих ексцесів, а деякі села району – навіть романтично, при свічках, бо залишилися без електроенергії.

Доки кам’янчани дорізали олів’є і охолоджували в холодильниках шампанське, мешканці Баговиці, Станіславівки, Врублівців, частини Великої Слобідки обривали телефон аварійки РЕМу. Як пояснили нам фахівці, через шквальний вітер була пошкоджена лінія, від якої електроенергія надходила у 8 населених пунктів. Хтось посидів у темряві недовго, а до когось електрика дійшла вже в новому році. Скарги на відсутність світла у новорічну ніч надходили і з Довжка та Дерев’яного. Тож перший робочий день року для «Подолянина» виявився насиченим на скарги. Доки селяни обурювалися вимушеній романтиці, містяни не стримували емоцій від запаморочливих святкових тарифів на послуги таксі.
– Уже не один десяток років користуюся послугами радіо­таксі «006», але таке – вперше! – розповіла наша читачка Олеся. – Як завжди, викликала авто, аби в новорічну ніч швидко доїхати додому від головної ялинки міста, що в парку. Однак замість звичних 55 гривень довелося заплатити 120. Водій та диспетчерка навіть не попередили про такий «сюрприз» – подвійний тариф.
Ще один обурений читач Сергій зателефонував до редакції зі схожими наріканнями. Щоправда, його попередили про новорічний тариф, але сума за проїзд виявилася аж надто захмарною.
Директор служби радіотаксі «006» Володимир АНТОНЮК у коментарі «Подолянину» пояснив, що в такий спосіб виманив водіїв на роботу:
– Така практика є в багатьох міс­тах України. Цьогоріч спробували і ми, й усіх пасажирів попереджали про подвійний тариф. Якщо в минулі роки під час новорічного святкування наша служба обслуговувала 500-600 викликів, а решті відмовляли через відсутність автомобілів, то цьогоріч подужали аж 3800 звернень. А ось на Святвечір і Різдво тариф не подвоюватимемо.
Разом з електриками і во­дія­ми не спали рятувальники, правоохоронці й медики. За 2,5 години до нового року виникла пожежа в будинку на вул.Космонавтів. Вогнеборці припускають, що через необережність під час використання піротехнічних засобів невстановленою особою.
Правоохоронці відзвітували, що святкова ніч минула досить спокійно: без важких злочинів, крадіжок і навіть тілесних ушкоджень. Якщо раптом зашкалювали емоції, підігріті алкоголем, їх на місці «гасили» поліціянти, котрих разом із нац­гвардійцями з півсотні чергували на вулицях міста.
А ось медикам щур не приніс нічого нового: звичні алкогольні отруєння, вуличні травми і поодинокі випадки переїдання.
Прикро, що вже роками деяким любителям піротехніки начхати на чинну в Кам’янці заборону на запуск феєрверків і те, що поруч із нами є люди, які, повернувшись із фронту, зовсім по-іншому і досить болюче сприймають такі забавки. Цьогоріч «стріляли» в усіх районах міста і селах. Причому так, що навіть налякані собаки зривалися з ланцюгів у пошуках спокійного місця.