П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Січня 2020

ВІДЧИНИЛИ ДВЕРІ НОВОМУ ДЕПУТАТУ

14 січня чергова сесія міськради розпочалася з оновлення депкорпусу. Замість Світлани Старченко, яка склала свої повноваження через переїзд до іншого міста, новим депутатом від партії «Європейська солідарність» став директор ТОВ «Євро полімер» Валерій ГАДЖУК. Із деталями його біографії можна ознайомитися на офіційному сайті міськради.

На порядок денний чергового засідання сесії було винесено понад 160 питань, більшість – земельні. Логіку їх ухвалення депутатами так просто не зрозуміти, адже наводилися факти, коли із трьох ділянок для гаражів, що розташовані поруч, дві крайні виділяли, а для власника тієї, що посередині, голосів не вистачало. Також депутати звинувачували один одного, що заяви на землю пишуть справжні учасники АТО/ООС, але врешті їх отримують колеги-депутати. Щоправда, прізвищ так і не озвучили.
Серед бюджетних новин – збільшення суми фінансування для програм Громадського бюджету до 2 млн грн у рік. За два роки існування проєкту він набув популярності, ідеї кам’янчан одна за одною втілюються в життя, і торішнього фінансування в розмірі до 1 млн грн уже замало.
45 тис. грн виділено для корегування проєктно-­кошторисної документації реконструкції Центрального стадіону. Завдяки цьому Фонд регіонального розвитку передбачить співфінансування проєкту в розмірі 14 млн грн.
Бюджетні рухи відбулися і через перерахунок тарифів за тепло і гарячу воду за грудень, задекларованих урядом, зважаючи на зменшення вартості газу. Історія ця погано завершилася для місцевого саморядування, бо саме міські бюджети тепер розраховуються за популізм уряду. Вийшло так, що населення у своїх платіжках (тільки за грудень) побачило зменшення на декілька сотень, а бюджет розстався з 4 млн. 580 тис. грн. Таку суму компенсації виділили для «Міськтепловоденергії», де стверджують, що вищезгадані процеси завдали їй збитків. Пресслужба «МТВЕ» надала інформацію журналістам, що таке відбувається і в інших містах.
Те, що нагорі не дуже люблять владу на місцях, підтверджує позиція Асоціації міст України, яку на сесії оголосив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Його колеги – мери з інших міст – вбачають у запропонованих владою змінах до Конституції загрозу місцевому самоврядуванню і по всій країні організовують звернення до діючої влади.
Ще одним питанням, яке викликало громадський резонанс, стало рішення про включення до переліку об’єктів приватизації шляхом аукціону через електронну систему продажу стару ТЕЦ. Як відомо, в місті тепер працює нова ТЕС на вул.Крип’якевича.
– Старий об’єкт відключений від виробничого процесу. Крім того, обладнання та основні засоби вже відпрацювали свій можливий ресурс більш як у три рази. Експлуатація на сьогодні стала небезпечною та неможливою, – коментує міський голова Михайло Сімашкевич. – Зважаючи на те, що місто має отримати від будь-якого майна дохід, депутати підтримали цей проєкт, який є початком процедури приватизації через елект­ронну систему «ProZorro. Продажі». Далі буде працювати аукціонна комісія, яка визначатиме, згідно із законом, умови та стартову ціну продажу. Наголошую, що земельна ділянка під об’єктом залишається в комунальній власності.