П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Січня 2020

«ТІЛЬКИ РАЗОМ ЗБЕРЕЖЕМО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!»

Саме під таким девізом 22 січня Кам’янеччина долу­чилася до святкування Дня Соборності. Дня, у який понад сто років тому відбулося проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Молодіжна рада нашого міс­та вже традиційно організувала інформаційно-просвітницьку акцію «День Соборності на Соборній». 35 активних молодих людей розпитували перехо­жих на центральній вулиці міс­та, що ж вони знають про цю да­ту. Респондентам, котрі давали правильну відповідь, команда дарувала жовто-блакитний прапорець і робила фото. Для тих, хто не міг відповіс­ти, проводили мінілекцію, а у по­дарунок, окрім прапорця, вру­чали інформаційний бук­лет.
Цього ж дня у міському Будинку культури згадували історію, дякували воїнам, яким сьогодні доводиться відстоювати незалежність країни, говорили про єдність і демонст­рували таланти творчих колективів міста. Під час урочистос­тей відзнаку міського голо­ви «За заслуги перед міською громадою» отримав голова Ка­м’янець-Подільського об’єднання Товариства «Просвіта» ім.Тараса Шевченка В’ячеслав Полятинчук. Грамотами виконкому міськради відзначили й кам’янецьких військовослужбовців. Також передали нагороди від БФ «Ми – кам’янчани».
А на кордоні Хмельниччини і Тернопілля вже традиційно пройшли міжобласні урочистості. Відбулися вони у с.Гусятин Чемеровецького району на березі річки Збруч, по якому століття тому пролягав кордон між УНР та ЗУНР. Символічно, що на протилежному березі Збруча розташоване селище під такою ж назвою – Гусятин, але з адміністративною приналеж­ністю до Тернопільської області. В урочистостях взяла участь і делегація Кам’янець-Подільського району.
Представники Хмельницької та Тернопільської областей зустрілися на мосту через Збруч, традиційно привітавши один одного хлібом-сіллю.

Катерина МАЛАНЧИНА, Дмитро СТЕПАНЮК, спец. для «Подолянина».