Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Лютого 2020

БУДІВЕЛЬНИЙ СКАНДАЛ У СТАРОМУ МІСТІ

Через колективну скаргу мешканців Старого міста 4 лютого за круг­лий стіл зібралася комісія, створена відповідно до розпорядження міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА. Саме йому кам’янчани висловили своє обурення:

«Звертаються до Вас мешканці знівече­ної частини міста Кам’янця-Подільського, яка з окраси Поділля перетворилася на зни­щену забудовами у стилі «несмак» та «по­лігон для розборок» якихось молодиків.
Чому мешканці Старого міста протягом тривалого часу повинні відчувати постійні незручності, гуркіт будівельного транс­порту, бруд, неможливість нормально дістатися до свого помешкання?» – йдеться в листі мешканців Польського ринку, 12 та П’ятницької, 1-А і 1-Б.
За словами голови комісії, заступника міського голови Василя СУКАЧА, проблема тягнеться не один рік, була підставою для розгляду в судах і наразі ще там. Тож, у присутності громадськості члени комісії надали відповіді на звернення мешканців.
З’ясувалося, що, відповідно до рішення виконкому ще 2008 р., було передбачено при передачі земельної ділянки ВКТ «Антей ЛТД» закріпити територію не більше як 2,2 м від будинку на вул.П’ятницькій. Проте, відповідно до наданих НІАЗом «Кам’янець» пояснень, вулиця П’ятницька біля будинків №1 «А, Б» була впорядкована забудовником ТОВ «Антей-ЛТД» всупереч вимогам, визначеним у цьому рішенні. Зокре­ма, було розібрано покриття з бруківки частини вул.П’ятницької та самочинно влаштовано покриття на всю вулицю з бетонної плитки ФЕМ. А ще захоплено частину земельної ділянки на Польсь­кому ринку під тимчасову споруду, встановлену без відповідних дозволів.
За фактом крадіжки мощення прокуратура міста ще 2009 р. відкрила кримінальне провадження. Однак нині слідство зупинено у зв’язку із невстановленням особи, яка вчинила злочин.
Тож комісія вирішила доручити департаменту містобудування та архітектури підготувати проєкти рішень щодо демонтажу вказаної тимчасової споруди, бетонних сходів, плитки ФЕМ, замість якої має бути відновлене історичне кам’яне мощення. А юридичному управлінню повторно звернутися до правоохоронних органів щодо поновлення кримінального провадження.