Субота, 27 Квітня 2024 р.

ТАРИФИ НА ВОДУ ПІДВИЩИЛИ НЕ ВСІМ

Минулого тижня пресслужба КП «Міськтепловоденергія» у засобах масової інформації розповсюдила повідомлення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів. Проте цього тижня надійшло роз’яснення від підприємства про те, кому саме підвищили тарифи.

«Від 5 лютого 2020 р. набрали чинності нові тарифи, встановлені для КП «Міськ­тепловод­енергія» постановою НКРЕКП від 4 лютого 2020 р. №283 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 16 черв­ня 2016 року №1141» (за 1 куб. м із ПДВ):
– централізоване водопостачання – 13,08 грн;
– централізоване водовідведення – 11,15 грн.
Одразу зазначимо, що вищевказані тарифи застосовуються тільки для тих споживачів, які отримують послугу централізованого водопостачання і водовідведення. Це, зокрема, приватний сектор і установи, організації, які розміщені в окремих будівлях. Щодо абонентів, які мешкають чи перебувають у багатоповерхових будинках, то для них залишається діючою послуга з постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж), ціна на яку не змінилася і залишається на рівні:
– послуга постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових мереж – 11,38 грн із ПДВ;
– послуга з водовідведення з використанням ВБМ – 9,56 грн із ПДВ.
Хочемо довести до відома споживачів, що тариф 24,23 грн із ПДВ є нижчим від середнього рівня сумарного тарифу на воду і водовідведення в Україні та одним із найнижчих в області. Чим обумовлене зрос­тання тарифів? В Україні підвищилася мінімальна заробітна плата, зросли ставки податків, вартість електроенергії, реагентів. Для сталої роботи підприємства необхідно працювати за економічно обгрунтованим тарифом, який дасть змогу цілодобово надавати послуги водопостачання та водовідведення. Просимо мешканців із розумінням поставитися до підвищення вартості послуг, що в свою чергу є запорукою цілодобового забезпечення містян зручностями.

Пресслужба КП «Міськтепловоденергія».