Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2020

ТАКЕ РІЗНЕ БАЧЕННЯ СОБОРНОЇ

Яке майбутнє центральної кам’янецької вулиці Соборної? Поки що відповіді на це запитання не дасть ніхто, правда, всі знають, що такою, якою вона є нині, не має бути точно. Мова про це йшла 11 лютого під час засідання депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології. У міській раді бачать цю вулицю лише пішохідною, в одній кольоровій гамі та встеленою безшовною плиткою з елементами бруківки.

– Не варто ділити її шматками і творити дива на ній поквартально. Соборна – це єдиний міський простір, і він повинен бути однаковим, – переконаний заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Уже найближчим часом плануємо виділити перший мільйон на початок робіт на цій вулиці. Але наші дії повинні поєднуватися з концепцією забудовника, який планує тут будівництво торговельного центру. Нам треба визначитися з єдиним проєктом.
Голова комісії, депутат міської ради Валерій СЛОБОДЯН зазначив:
– Наша комісія рекомендує не продовжувати будівництва тимчасових споруд, щоб у цент­рі вулиці їх не було.
Ця рекомендація зовсім не влаштувала забудовника Сергія САДОВОГО, який також приїхав на комісію.
– Підземного торговельного центру, який ми планували раніше, не буде. Я не конфліктував із місцевими мешканцями, хоча мав усі права і дозволи на будівництво. Зустрівся з людьми, і ми домовилися: поки не дійдемо згоди, не будуватиму. Але тепер у мене запитання до місцевої влади: якщо я призупинив будівницт­во, чому ви не припинили нараховувати мені орендну плату? Я вже заплатив півтора мільйона. А мені ще 140 тисяч гривень нарахували за ці чотири місяці. І тут ви кажете про вулицю, плитку, але без будівництва? А навіщо мені вкладатися для вас у ту плитку, робити фонтани, лавочки, сплачувати оренду, якщо не бачу економічного зиску?
Натомість орендар пропонує звести 5 за­кладів загального користування, за його словами, ширина вулиці дозволяє залишатися пішохідною.
За результатами засідання, комісія вирішила рекомендувати винести це питання на містобудівну раду, депутатський клуб і всім разом обговорити співпрацю із забудовником.