Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2020

ПОВЕРНЕМОСЯ ДО ТЕПЛОЛІЧИЛЬНИКІВ

Після публікації статті «А за теплолічильники – окремо!» в «Подолянині» від 31 січня, де йшлося про щоквартальні внески за заміну й обслуговування теплолічильників, до редакції звернулися мешканці будинку на вул.Юрія Громового, 2-А. Вони пишуть, що, згідно з керівництвом з експлуатації вузла комерційного обліку тепла, встановленого на їхньому будинку, обслуговування полягає виключно в знятті показників. А це робить один із мешканців, тому щоквартальну плату за обслуговування вони вважають необгрунтованою.

Коментує ситуацію пресслужба КП «Міськ­тепловоденергія»:
– Положеннями ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» визначено, що витрати на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги, а також власниками приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та гарячого водопостачання, шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків.
Згідно із законодавством, розмір відповідної комунальної послуги встановлюється рішенням органу місцевого самоврядування для відповідної будівлі.
Враховуючи факт ухвалення виконкомом міськради рішення №1101 від 17 жовтня 2019 р. щодо встановлення розмірів внесків за заміну та обслуговування вузлів комерційного обліку теплової енергії споживачів КП «Міськ­тепловоденергія», комунальне підприємство правомірно проводить нарахування внесків за заміну та обслуговування комерційного засобу обліку теплової енергії Ultraheat, за допомогою якого здійснюється облік спожитих послуг із теплопостачання, зокрема, житловим будинком №2-А на вул.Юрія Громо­вого.
Розмір внесків за обслуговування вузла комерційного обліку був визначений згідно із законодавством, виходячи з планованих ви­трат на його обслуговування, зокрема витрат на огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку (в тому числі демонтаж, транспортування та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою час­тиною вузла обліку, забезпечення дистанційного передавання результатів вимірювання (за наявності), ремонт та заміну допоміжних засобів вузла обліку, а за згодою власника (співвласників) будівлі – також охорона або страхування вузла обліку.
Отже, твердження про те, що в поняття обслуговування теплолічильників включається лише зняття показників, є помилковим.