Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2020

«У ЦІЙ МОНЕТІ – ЧАСТИНКА ДУШІ»

10 лютого у військкоматі дружина загиблого кіборга Руслана КОНОШЕНКА Людмила отримала пам’ятну нагороду у формі монети «Героям оборони ДАП». Вручав її військовий комісар, підполковник Володимир ВОЗНИЙ.

– Він мене не слухав. Хотів піти і пішов, добровольцем, – згадує пані Людмила. – Подробиць не розповідав. Три місяці нічого не знала. Волонтери спочатку казали, що він у полоні, потім – у лікарні. Вже пізніше ми ді­зналися, що він загинув. Через місяць йому мало б виповнитися 32…
Руслан Коношенко, який до остан­нього боронив летовище у Донецьку, вбитий 20 січня 2015 р. Без батька залишилися двоє синів і донька.
Цю ж відзнаку «Героям оборони ДАП» 20 січня, у День пам’яті захисників Донецького аеропорту, отримала в Києві й дружина полеглого кіборга Валерія Ліз­вінського Майя.
– Для мене як для дружини дуже важливо, що їх пам’ятають. Знаю і відчуваю, що у цій монеті є частинка його душі, – сказала вдова Героя.
Такі відзнаки є світовою практикою. Монета «Героям оборони ДАП» розроблена Міністерством оборони України на знак великої шани українським захисникам, їх мужності, самопожертві та героїзму.

Пресслужба міськради.