П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Лютого 2020

ВЕСЕЛЬЧАТА ПОКАЗАЛИ МАЙСТЕР-КЛАС

«Математика – цариця наук, і без неї нікуди», – у цьому переконані виховате­-лі та вихованці Довжоць­кого ЗДО «Веселка». Тому з радістю вчаться рахувати, розв’язувати логічні завдання, чи не з молодшої групи знають усі геометричні фігури. У цьому мали можливість переконатися 5 лютого під час семінару «Забезпечення щільного зв’язку між ЗДО та батьками щодо логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку».

У заході взяли участь кандидат педагогічних наук, доцент К-ПНУ ім.Івана Огієнка Ірина Газіна, методист сектора освіти Кам’янець-Подільської РДА Наталя Кашуба, вихователі закладів дошкільної освіти району та Колибаївської ОТГ.
Учасники заходу відвідали майстер-клас із пріоритетом логіко-математичного розвитку, яке відбулося в середній групі ЗДО. Таким чином при­сутні побачили поєднання інноваційних технологій із традиційними методами роботи на практиці. Вихователька цієї групи Оксана Коломий зуміла настільки зацікавити діток, що вони з радістю грали у запропоновані нею ігри, відповідали на цікаві запитання і зовсім не хотіли закінчувати заняття. Вражало те, наскільки вихованці середньої групи ерудовані, скільки синонімів можуть підібрати до слова, скільки прислів’їв та приказок знають, як орієнтуються в різновидах птахів тощо.
– Оксана Миколаївна ніколи не сидить на місці, постійно з дітками розмовляє, пояснює кожну дрібничку, замість одного синоніма пропонує три, чотири. А скільки віршиків розповість. Ми сміємося, що наприкінці робочого дня в неї щелепа болить від розмов. Може, й болить, але, завдяки такому підходу до виховання діток, вони настільки ерудовані та обіз­нані, – пояснює директорка ЗДО «Веселка» Людмила Желіз­ник. – Якомога більше розмовляти з дітками ми постійно закликаємо і батьків, адже доки вони розмовляють – діти вчаться. Он, скажімо, ліпите разом вареники, порахуйте їх, визначте, скільки на кожного члена сім’ї їх треба наліпити. Неважко ж, правда? А за допомогою такої банальної вправи відбуватиметься логіко-математичний розвиток дошкільняти.
Людмила Францівна видала вже не один посібник, де детально описала вправи для розвитку малят. Її книгами послуговуються колеги, а досвіду в директорки за 50 років педагогічної діяльності назбиралося не на одну енциклопедію. Тому до закладу дошкільної освіти, який вона очолює, з радістю йдуть колеги задля обміну досвідом.