Четвер, 25 Квітня 2024 р.
21 Лютого 2020

ГРОШЕЙ БАГАТО НЕ БУВАЄ

Рішення позачергової се­сії міської ради, що відбула­ся 19 лютого, переважно були спрямовані на розвиток міста.

ГОТУЙТЕСЯ ДО РЕМОНТІВ!

Виконання яких проєктів відбудеться завдяки перехідним коштам і нерозподіленим видаткам, вирішували депутати при внесенні змін до міського бюджету. В результаті виділено:
У СФЕРІ ОСВІТИ І НАУКИ:
– 1,5 млн грн на протипожежні заходи у школах;
– 400 тис. грн – капремонт приміщення медичного блоку в ДНЗ №30;
– 1,4 млн грн – капремонт фасаду з утепленням і системи водовідведення ЗОШ №11;
– 72 тис. грн – придбання мультимедійного обладнання;
– 2 млн грн – зарплата тренерам ДЮСШ.
Також отримано 5,3 млн державної субвенції на зарплату педагогам у школах.
У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я:
– 200 тис. грн – медикаменти в усі заклади;
– 200 тис. грн додано на пільгові медикаменти;
– 129 тис. грн – забезпечення за­кладів швидкісним інтернетом;
– 100 тис. грн – на програму «Забезпечення дітей, хворих на цукровий діабет I типу, виробами медичного призначення на 2020 рік»;
– 1,5 млн грн – придбання апарату УЗД для лікувального діаг­ностично-консультаційного цент­ру;
– 640 тис. грн – придбання апарату штучної вентиляції ле­генів для анестезіологічного відділення міської лікарні;
– 2,5 млн грн – закупівлю ком­п’ютерів у медзаклади міста.
У СФЕРІ СОЦЗАХИСТУ:
– 300 тис. грн – на пільговий проїзд автомобільним транспортом відповідним категоріям громадян;
– 200 тис. грн – забезпечення соціальними послугами – зубо­протезуванням і одноразовою матеріальною допомогою громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з поважним віком, хворобою, інвалід­ністю;
– 50 тис. грн довиділено на організацію відпочинку та оздоровлення дітей.
У СФЕРІ ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ:
– 250 тис. грн – капремонт фасаду із заміною вікон і вхідних дверей міської дитячої художньої школи;
– 150 тис. грн – капремонт санітарних зон корпусу №2 міської дитячої хорової школи;
– 300 тис. грн – капремонт санвузлів бібліотеки-філії №2 та №7;
– 1,4 млн грн – реконструкцію зовнішньої електричної мережі МБК;
– 200 тис. грн – ремонтні роботи бібліотеки-філії №6;
– 1,8 млн грн – реставрацію пам’ятки архітектури – мури фор­теці;
– 200 тис. грн – влаштування консерваційного даху пам’ятки архітектури національного значення Башти Водяної;
– 1,3 млн грн – співфінансу­вання в рамках капремонту міського стадіону.
У СФЕРІ ЖКГ:
– 3,2 млн грн – ремонт тротуарів: Жванецьке і Нігинське шосе, вул.Пушкінська, Дружби народів, Космонавтів, Лесі Українки, Соборна, Франка;
– 3,1 млн грн – капремонт доріг вул.Смотрицька, Кіргізова, Дов­га, Вірменська, Південна, Шмідта, Індустріальна, пров.Шевченка і Бульварний;
– 1,2 млн грн – поточний ремонт вулиць міста;
– 1,3 млн грн – капремонт дитячих майданчиків;
– понад 8 млн грн – відновлення внутрішньодворових проїздів (вул.Героїв Небесної Сотні, Шевченка, Гагаріна, Франка, Вокзальна, Миколи Гордійчука, Лермонтова, Драй-Хмари, Соборна, Розвадовського, Нігинське шосе, 30 років Перемоги, Пушкінська, Васильєва, Веліканова, Космонавтів, пр.Грушевського, пров.Семінарський);
– 400 тис. грн – капремонт міського кладовища;
– 600 тис. грн – на програму «Теплий дім»;
– 4 млн грн – капремонт ліфтів;
– 100 тис. грн – програму із заміни газового устаткування в квартирах малозабезпечених громадян;
– 400 тис. грн – реконструкцію (відтворення) фундаментів втраченої забудови під влаштування зали бойової слави на вул.Шевченка;
– 3,1 млн грн – оновлення техніки управлінським компаніям.

НАРОД ПРИЙШОВ ДО ДЕПУТАТІВ

Незважаючи на те, що поза­чергова сесія міськради була скликана всього за день до за­сідання, підготуватися і прийти із виступами до сесійної зали встигли чимало кам’янчан. Вони порушували болючі питання як для них особисто, так і для міста загалом.
Спортсмени вчергове висловили своє обурення щодо будівництва на Центральному стадіо­-ні. 1500 кв. м для спортшколи міста пообіцяв хмельницький за­будовник, коли йому міськрада змінювала цільове призначення земельної ділянки, на якій розташовані «зародки» льодо­вого палацу, придбаного ним у власність.
Попри документально укладену угоду, до спортшколи руки поки не дійшли, але будівництво житла активно триває.
– Забудовник пропонує підвальні приміщення, зовсім не пристосовані для тренувань, – зазначив тре­нер ДЮСШ №2 Анатолій ЛАБАТЮК. – Він нас дурить.
У результаті народні обранці вирішили жорсткіше підійти до ситуації, аж до розірвання договору.
Спортивна громада за підтримки певних депутатів знайшла і вихід із ситуації, який озвучив директор спорткомплексу «Епіцентр» Вадим РУДЯК. За його словами, компанія «Епіцентр», власниками якої є Олександр і Галина ГЕРЕГИ, не перший рік здійснює соціальний проєкт, у рамках якого було побудовано чимало спорткомплексів на території області, в тому числі й Кам’янці. Не проти пан Герега і збудувати ще одну спортивну арену в нашому місті, якщо міська рада погодиться надати земельну ділянку на території стадіону.
Відповіддю на виступ мешканців вулиці Індустріальної та навколишніх щодо скарг на загрозливу екологічну ситуацію стали ухвалені депутатами звернення. Перше – на адресу пре­м’єр-­міністра із проханням здійс­нити екологічну перевір­ку ПАТ «Гіпсовик» та інших підприємств, що працюють у цьому районі, друге – до головного управління Держпраці у Хмельницькій області щодо перевірки оформлення найманих працівників.
Не один рік скаржаться мешканці будинку на вул.Драгоманова, 12/1 на катастрофічний стан даху, який, на їхню думку, став наслідком недобросовісності забудовника. З міського бюджету на ремонт торік уже було виділено 550 тис. грн. Але треба ще 700 тисяч. Коли перед депутатами виступав батько родини, в якій виховуються 15 дітей і ще 2 онуків, було важко стримувати сльози. Зважаючи на обставини, за пропозицією міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, виділено 300 тис. грн із резервного фонду, аби продовжити роботи.
Аналогічна біда у мешканців будинку на Нігинському шосе, 63 (ОСББ «Вишиванка»). Але цьому будинку всього два роки, тому було вирішено, що юридичне управління допоможе співвласникам з підготовкою документів для звернення до суду, аби розібратися із забудовником.
Боротися за життя свого підприємства вирішили і члени колективу КП «Міська друкарня», яке за попереднім рішенням підлягало ліквідації. Попри фінансову ситуацію, вони вважають, що друкарню закривати не потрібно і в них є ресурси та замовлення, аби вийти з економічної кризи. Дісталося на горіхи і керівнику підприємства, який, за їхніми словами, не докладає належних зусиль. Поки що ситуацію з друкарнею вирішили вивчити детальніше.