П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Лютого 2020

ДО МИРУ – ПІД ПОКРОВОМ БОГОРОДИЦІ

Кам’янецькі військовослужбовці отримали новий оберіг – ікону Пресвятої Богородиці.

Святиню минулої п’ятниці передав го­лова Синодального управління військово­-го духовенства Православної церкви Украї­ни митрополит Іоан, котрий прибув до міс­та з офіційним візитом. Разом із митро­политом Кам’янець-Подільським і Хмельницьким Антонієм і капеланами Православної церкви України митрополит Іоан провів урочисте богослужіння з нагоди прине­сення до гарнізонної каплички нової ікони. Згадали й полеглих за волю України, а також поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та меморіалу пам’яті Героїв АТО.
Також гість зустрівся з військовими капеланами ПЦУ Хмельницької області та особовим складом військових частин гарнізону, де зазначив:
– Відтепер кожен, хто потребує духовної підтримки, настанов і моральної реабілітації, знайде їх перед святим образом Пресвятої Богородиці «Захисниці воїнів України». І не­-хай стійкою стане наша віра у великій боротьбі заради процвітання України і її славного май­бутнього.
Під час зустрічі військовослужбовцям вручили церковні відзнаки та нагороди. Начальник Кам’янець-Подільського гарнізону полковник Володимир РОДІКОВ зауважив, що кожен військовий понесе додому час­точку доброти, душевного спокою, розуміння важливості любити родину, свій край і країну.
До речі, Кам’янець-Подільський гарні­-зон став четвертим військовим форму­ванням, якому було вручено ікону Покрови Воїнської. До того така благодійна місія відбулася в 58 ОМПБр, 72 ОМБр, а також 14 ОМБр.

Вл. інф.