П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Лютого 2020

ЕКСПЕРТИ СКАЗАЛИ, ЩО МАСЛО В НОРМІ

У громадськості емоції зашкалювали, а поведінка декого з чиновників вражала зухвалістю, – саме так 25 лютого в міськраді публічно оголосили результати лабораторного дослідження масла, яке споживають маленькі кам’янчани у садочках і школах. На захід, окрім чиновників, депутатів і відповідних служб, завітали освітяни та громада міста.

Нагадаємо, що до Хмельницької регіональної лабораторії Держслужби України з питань безпечності харчових продук­тів та захисту споживачів 11 лютого було направлено зразки мас­ла солодковершкового «Селянського» виробництва новоушицької фірми «Вівальді Д». Їх віді­брали у трьох садочках. Відповідно до експертного висновку від 17 лютого 2020 р., зразки мас­ла, які пройшли випробування, відповідають жиро-кислотному складу молочного жиру.
Правда, деякі присутні в залі засумнівалися у висновках фахівців. Зокрема, «свободівець» Михайло ПОСІТКО зазначив, що має інформацію, як у садочках міняли масло. Однак розпові­дати про це відкрито люди бояться. Деякі присутні не могли зрозуміти, чому новоушицьке мас­-ло забракували після перевірки в інших областях, а у нас відхилень не знайшли. Щоправда, відповіді від заступника міського голови Василя СУКАЧА, який, до речі, очолю­вав спеціально створену комісію, на це не по­чули.