П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Березня 2020

БУДУТЬ СЛІДКУВАТИ І ЗА МАСЛОМ, І ЗА КАШЕЮ

Зміни у складі депкорпусу, кінець інвестпроєкту на Соборній, «масляна» справа та гроші на захист від коронавірусу – ці та інші рішення обговорювалися на сесії міськради, що відбулася 3 березня.

Першим питанням у порядку ден­ному був традиційний звіт перед де­путатами міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА про діяльність виконавчих органів міської ради за 2019 рік. Народні обранці отримали повний текст звіту в дру­кованому вигляді. Громада ж мала можливість із ним ознайомитися ще перед новим роком – звіт було оприлюднено на офіційному сайті міської ради та в де­яких ЗМІ.
Поповнення депутатського корпусу від­булося в межах фракції «Батьків­щи­ни».
Володимир МаліновськийЧерез раптову смерть депутата Миколи РОЗБАМА, до складу фракції вві­йшов наступний кандидат за списком цієї політсили – Володимир МАЛІНОВСЬКИЙ, директор ТОВ «Фортеця Поділ­ля», пенсіонер МВСУ.
Не забувши вкотре посперечатися навколо двох експертиз вершкового масла, що поставляється в навчальні заклади міста, депутати врешті підтримали пропозицію голови фракції «Європейська солідарність» Василя КОБИЛЬНИКА щодо виділення з бюджету 20 тис. грн на щомісячну експертизу масла, а також контролю за ін­шими продуктами харчування дітей.
Ще одне скандальне питання – забудова вулиці Соборної – також завершило свій перебіг: інвестору, в якого був дозвіл на проєкт влаштування підземного торговельного центру, на вимогу громади спочатку заборонили копати під землю, потім заборонили наземні споруди, а коли намагалися йому нав’язати благоустрій без еко­номічного зиску, він уже сам не захотів мати справу з цент­ральною вулицею міста. Отже, договір оренди землі розірвано.
Чим політики відрізняються від захисників України – продемонстрували два виступи чоловіків, котрі виборюють суверенність країни не на словах, а зі зброєю в руках.
Голова координаційної ради із со­ці­альної підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону полковник Володимир РОДІКОВ вийшов на трибуну через те, що на одній із попередніх сесій виникла пропозиція висловити недовіру координаційній раді. Проте тепер на конкретні слова Володимира Геннаді­йовича: «То які у вас запитання?» – депутати скромно промовчали.
Інший член координаційної ради, учасник АТО Руслан ВОЛКОВ у своєму емоційному виступі наголосив, що їхня рада працює сумлінно, а ось ситуація в країні ускладнюється: ворог активізувався на фронті, а в тилу напередодні ви­борів пожвавився політичний піар. Також він ініціював звернення від депкорпусу до державних ор­ганів влади із пропозицією офіційно визнати 31 серпня Днем пам’яті воїнів Національної гвардії. Саме цього дня 2015 року біля стін Верховної Ради відбулися сутички активістів «Свободи», які протестували проти ухва­лення змін до Конституції, із правоохоронцями. Через вибух гранати, кинутої активістами, загинули четверо молодих військовослужбовців Нацгвардії. Депутати пропозицію підтримали.
Цілий пакет програм у галузі охорони здоров’я ухвалив депкорпус на сесії. Торкалися вони забезпечення осіб з інвалідністю слуховими апаратами, дітей пільгових категорій – медикамента­ми, надання стоматологічної допомоги, шкільної медицини тощо. А найактуальніше – виділили кошти для організації заходів із підготовки до прийому хворих на коронавірус. До речі, саме під час сесії надійшло повідомлення про перший в Україні підтверджений випадок цієї хвороби, зафіксований у Чернівцях. Що саме передбачають згадані заходи – читайте в сусідньому матеріалі «Пастки для коронавірусу».