Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
13 Березня 2020

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ПРАЦЮВАЛИ НАД КАРТОЮ РІШЕНЬ

У Староушицькій ОТГ 6-7 березня відбулися тренінги в рамках просвітницького проєкту «Громади: дорожня карта рішень».
Протягом двох днів активні мешканці громади, представники місцевої влади, громадських організацій та бізнесу працювали над розвитком нових ідей у напрямку зеленого туризму, альтернативної енергетики та втілення енергоефективних заходів. Обдумували вирішення проблем у сфері екології та сільського господарства. Ідей для розвитку в жителів громади вдосталь – це створення риб­ної ферми, заводу з виготовлення ли­монаду, виробництво брикетів із деревини або створення тепличного господарства, розвиток туристичного потенціалу тощо.
Серію тренінгів «Громади: дорожня карта рішень» реалізує команда ТСН спіль­но з Посольством Великої Британії в Украї­ні, оскільки ця держава має успішний до­свід побудови сильних громад, що стане в пригоді українцям. Тренінговий тур манд­руватиме Хмельницькою, Херсонською та Івано-Франківською областями України протягом двох тижнів.

БЛАГОУСТРІЙ НАВОДИЛИ ГРОМАДОЮ

6 березня завдяки коштам, виділеним із сільського бюджету, та спонсорській допомозі Анатолія Гуківського і Володимира Гаги, у Слобідсько-­Кульчієвецькій ОТГ завершили освітлення вулиці Головної в с.Мукша Китайгородська.
Встановлено та змонтовано обладнання в загальній кількості: 5-електричних опор та 11 ліхтарів.
Нагальною проблемою в громаді, як і всій країні, є стан доріг. За дорученням сільського голови Руслана НЕСТЕРОВА розроблено та затверджено план «Мі­сячник благоустрою». Відповідно до нього, 10 березня розпочато ремонт вулиці Механізаторів у с.Слобідка-Кульчієвецька. На деяких ділянках дороги не було можливості вільного доступу для виконання ремонтних робіт через захаращення узбіччя. Але до робіт із розчищення, викорчовування дерев та чагарників долучилися небайдужі жителі села. Сільський голова висловлює їм особисту подяку за небайдужість і активну громадську позицію.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.