Четвер, 25 Квітня 2024 р.

БОРОТЬБА З ВІРУСОМ СТАЄ АКТИВНІШОЮ

Карантин у місті стає суворішим. Як повідомив на своїй сторінці у фейсбуку міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, уже сьогодні, 17 березня, деякі заклади громадського харчування дослухалися до рекомендацій оперативного штабу і зачинили двері на час карантину:

– Пост подяки першим підприємцям, які, не чекаючи жодних законів, рішень уряду, свідомо зачинили свої заклади на час карантину і довели, що головне не гроші, а здоров’я: «Троє в Каное», «ФрантЪ», «Кав’ярня на Зарванськiй», «Халабуда», «Парк розваг». Доєднуйтеся!
Нагадаємо, що засідання оперативного штабу відбулося 16 березня за участі епідеміологів, надзвичайників, медиків, сімейних лікарів. Було вирішено рекомендувати закрити незалежно від форм власності й підпорядкування:
– культурні та розважальні заклади, дитячі й спортивні майданчики, фітнес-клуби, стадіони, заклади громадського харчування, ресторани, всі магазини, крім ПРОДУКТОВИХ, АПТЕК і АЗС.
Йшлося також про дезінфекцію вулиць, під’їздів і зупинок; роботу амбулаторій сімейної медицини у вихідні; розповсюдження актуальної інформації про коронавірус у транспортних засобах; корегування руху комунальних автобусів.
Раніше Михайло Євстафійович повідомив, що місто вже отримало 100 тестів на коронавірус. У комунальних автобусах, на Центральному ринку і гуртовому «Династія» вчора провели дезінфекцію.
Оглянув мер і місце обсервації на випадок появи людей, які контактували із хворим, – це колишнє дерматологічне відділення міської лікарні, де вже розгорнуто 20 ліжок. Там усе привели до ладу, придбали постільну білизну.
Служба електротаксі проявила бажання на дві години надавати автомобілі волонтерам, які обслуговують одиноких, пенсіонерів, прикутих до ліжка кам’янчан. Наразі розробляється графік відвідувань цієї категорії громадян.
Обмежено прийом відвідувачів і клієнтів на період карантину в центрі соціального обслуговування «Турбота» та управлінні надання адміністративних послуг. УНАП працюватиме у четверги, до 16.00, а саме 19 та 26 березня. На період карантину з понеділка до п’ятниці УНАП надаватиме послуги громадянам до 15.00 з урахуванням вологого прибирання та дезінфікування приміщення з 12.00 до 13.00 та з 15.00 до 16.00.
Нагадаємо, що на позачерговій сесії, що відбулася 13 березня, депутати виділили ще 700 тис. грн на необхідні засоби для боротьби з коронавірусом.
На щастя, в Кам’янці-Подільському наразі не зафіксовано жодного хворого на коронавірус. В Україні ж кількість хворих зростає. За інформацією МОЗу, за станом на 9.00 17 березня, лабораторно підтверджено 7 випадків COVID-19: у Чернівецькій – 4, Житомирській – 1, який завершився летально, та в Києві – 2.
І влада, і медики вкотре закликають кам’янчан, особливо людей старшого віку, котрі найбільше вразливі перед коронавірусом, без нагальної потреби не виходити із домівок, ретельно мити руки, в разі появи симптомів хвороби – негайно звертатися до лікарів, і не панікувати. Пам’ятайте: ці прості правила допоможуть уберегтися від невидимого ворога!