Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Квітня 2020

ПЛЮС 16 ДИПЛОМОВАНИХ САПЕРІВ

Сьогодні, 1 квітня, у Центрі розмінування урочистою церемонією вручення свідоцтв завершився курс підготовки за спеціальністю «Сапер (розмінування) 5 рівня» – оператор зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв (СВП).

Загалом свідоцтва державного зразка про закінчення курсу отримали 16 військовослужбовців, які протягом останніх одинадцяти тижнів переймали у досвідчених військовослужбовців Центру розмінування уміння та навички протидії СВП за стандартами НАТО.
Звертаючись до випускників, командир загону спеціальної підготовки підполковник Олег ХОПТІЙ наголосив про необхідність продовження розвитку професійної компетентності саперів, адже немає досконалих людей і тільки постійне навчання та адаптація до певних умов є ознакою справжнього професіонала.
Слід зазначити, що завдяки цьому курсу, Збройні сили України поповнилися спеціалістами, які спроможні надавати тактичні рекомендації зі збереження життя і здоров’я військовослужбовців в разі вибухових ризиків та загроз, а також виконувати завдання зі знешкодження СВП як в Україні, так і поза її межами.

За матеріалами Центру розмінування.