Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2020

ВІРУС ВІЙНУ НЕ ВІДМІНИВ

Доки ми можемо пересидіти пандемію коронавірусу вдома, військовослужбовці мусять постійно бути напоготові. Адже карантин і COVID-19 війну на схо­ді України не відміняв. І, крім ворогів-окупантів, у на­ших захисників з’явився новий невидимий недруг.

За інформацією Міноборони, на 7 ранку 2 квітня в ЗСУ зареєстровано один випадок захворювання на COVID-19. Лікарка Хмельницького військового шпиталю з кінця березня перебувала на амбулаторному лікуванні ГРВІ.
1 квітня стан здоров’я погіршився – і її з діагнозом «пнев­монія» госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні. Також у шпиталі визначено коло контактних осіб (10 військовослужбовців), яким заплановано провести лабораторне обстеження методом ПЛР.
На щастя, немає хворих на коронавірус поміж військовослужбовців Кам’янець-Подільського гарнізону.
– Весь особовий склад забезпечений масками, деззасобами для обробки рук, приміщень, місць дислокації частин, – коментує «Подолянину» начальник медичної служби Кам’янець-Подільського гарнізону, майор медслужби Володимир БІРЖАК. – Медики здійснюють щоденний огляд військовослужбовців, вимірюють температуру, розпитують про здоров’я. Також ми на зв’язку із Хмельницьким військовим госпіталем, де облаштовані ізолятори для хворих на коронавірус. Бо, в разі виявлення підозри за клінічними показниками, по пацієнта саме звідти буде направлено бригаду, і там він лікуватиметься.
Аби зменшити скупчення військових, деякі перебувають у відпустці, наради проводяться дистанційно, шикування тимчасово відмінено.