П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
9 Квітня 2020

COVID-19 ДІСТАВСЯ КАМ’ЯНЕЧЧИНИ. ЧЕРЕЗ ХОТИН

Сьогодні вранці до «Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України» від буковинських колег надійшло повідомлення про перший зареєстрований випадок захворювання на COVID-19. Занедужала медсестра Хотинської ЦРЛ, яка проживає в селі Жванець. Відомо, що серед медиків тієї лікарні першим підхопив вірус головний лікар, тому ще третього квітня в усіх медпрацівників взяли матеріали на ПЛР-тестування. Оскільки Чернівецька лабораторія перевантажена і насамперед досліджують осіб із підозрою, результати аналізу надійшли лише 8 квітня.

Наразі ми здійснюємо епідрозслідування, з’ясовуємо контактних осіб і визначаємо межі осередку, – коментує «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ. – На будинок наклали карантин, усі його мешканці – на самоізоляції. Туди направляємо дезінфекційну бригаду з нашої установи. Виявлених контактних осіб передаємо до сімейних лікарів для встановлення за ними медичного спостереження протягом 14 днів від моменту останнього контакту з хворим. Постійно в контакті з жінкою були її чоловік і свекруха. Також відомо, що спілкувалася на вулиці із сусідкою. Добиралася до роботи власним транспортом, у місцеві магазини не виходила.
Випадок зареєстрований у Чернівецькій області, але на Кам’янеччині маємо осередок, у якому хвора проживає.

Учора в місті також було повідомлено про підозру на коронавірус. Чекаємо на результати тестів молодого кам’янчанина. Хлопець має гостру лор-патологію, лікувався в сімейного лікаря. Епіданамнез у нього чистий, не обтяжений, за кордоном не був, у попередні 14 днів не виїжджав за межі міста, але, зважаючи на незначну схожість клінічної картини з COVID-19, вирішили перестрахуватися і взяти в нього матеріали на ПЛР-тестування.