П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ВИПЛАТИ РОЗРАХУЮТЬ БЕЗ ДОКУМЕНТІВ

У квітні буде проведено масовий перерахунок на продовження строку виплати допомог, термін дії яких закінчився у період карантину. Про це інформує департамент соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради.

Продовження строку виплати до 1 червня 2020 року виконується автоматично (без звернення) по таких видах державної соціальної допомоги:
– малозабезпеченим сім’ям;
– на дітей одиноким матерям;
– на дітей, над якими встановлено опіку та піклування;
– особі, яка доглядає за хворою дитиною;
– особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;
– дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
– внутрішньо переміщеним особам на проживання;
– особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
– особам з інвалідністю, які не мають права на пенсію.
Також на період карантину заборонено припиняти надання житлових субсидій, крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії (переїзд родини або смерть одинокої особи).
Буде проведено призначення житлової субсидії на наступний період усім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 років, без заяв громадян про призначення житлових субсидій (не застосовуючи вимоги пункту 78 Положення про порядок призначення житлових субсидій).
Розрахунок житлових субсидій на період карантину відбуватиметься з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, газу та електроенергії для побутових потреб (окрім опалення).
Також житлова субсидія має бути призначена громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину, відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні.
департамент соціального захисту населення працює дистанційно в телефонному режимі. Контактний номер телефону 15-05, 068-777-15-05.

Інна КОМЕНДАЦЬКА, начальник відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї ДСЗН.