П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Квітня 2020

ЧИ БУДЕ ВІДКРИТО ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК?

Відповідь на це запитання завтра, 14 квітня, будуть шукати депутати міськради на засіданні позачергової сесії.Про це повідомив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на своїй сторінці у фейсбуку.

Мер зазначив, що влада отримала звернення від підприємців з проханням відкрити роботу Центрального ринку з дотриманням усіх карантинних вимог. Вони зазначили, що обурені тим, що працювати продовжують оптовий ринок, ринок на Черемушках, супермаркети, де невеликі площі та багато людей.
– Сьогодні ми мали обговорити цю ситуацію на засіданні профільних комісій і голів депутатських фракцій. Однак кворуму не було. Підприємців прийшло більше, ніж депутатів. А отже завтра на позачергову сесію (яка у зв’язку з карантином матиме закритий формат), виносяться такі питання: «Чи буде відкрито центральний ринок?», «звільнення від сплати єдиного податку для підприємців I та II груп». Запрошую депутатів, керівництво ринку, представників Держпродспоживслужби та поліції, – написав Михайло Євстафійович.
Одразу ж під постом мера у фейсбуку почали з’являтися коментарі кам’янчан. Хоча думки різняться, все ж таки переважають дописи людей, які проти відкриття ринку.
Наведемо декілька цитат:
«Медицина Кам’янця не витримає, якщо пів базару ОДНОЧАСНО буде потребувати реанімації! Вважаю, що не треба ризикувати здоров’ям людей. Карантин – то карантин».
«Тоді, для чого карантин? Хай весь бізнес починає працювати! Чи цих кількох підприємців жаба з’їдає, що вони залишаються без пасхального заробітку?
Якщо мене не підводить пам’ять, деякі з доповідачів, є гривневими міліонерами».
«У вайбері достатньо груп з продуктами, такими як м’ясо, молочка, овочі, є навіть одяг. В чому проблема? Люди замовляють. Доповню, що є групи з насінням різним, деревами та квітами».
«Де ви бачили щоб наші люди дотримувалися карантинних вимог??? А тим паче на ринку… Ви взагалі при своєму розумі, чи гроші вирішують все?».
«Людям потрібні робочі місця. Малий бізнес страждає, бюджет повинен хтось наповнювати, з дотриманням усіх вимог».
«От ви всі такі розумні, а що робити? За який кошт жити, якщо дома троє дітей і заробітку немає? Що могли вже вишкрябали із заначок, і взагалі лікування за наш кошт було. Можна так само запускати на ринок в межах норми – як в супермаркети, за що купувати хліб?».
«Не забудьте дати вказівку викопати пару сотень свіжих могил на кладовищі, і хай починають торгувати…».

Нагадаємо, що сесії міської ради транслюються онлайн. Подивитися, як депутати вирішують долю міста можна на офіційному сайті міськради. Початок позачергової сесії о 10.00.