П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Квітня 2020

ЗАПИТАННЯ ЗАЛИШИЛОСЯ БЕЗ ВІДПОВІДІ

Районні обранці 23 квітня продовжили сесію, яку розпочали ще перед Велико­днем. Найболючіші питання, що стали каменем спотикання минулого разу, – закриття Орининської та Староушицької лікарень – відклали на кінець засідання, аби ухвалити першочергові бюджетні питання.

Зокрема, внесли зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Кам’янець-Подільська ЦРЛ» на 2020 р., додатково передбачивши заходи на понад 5 млн грн. Але чи знайдуться ці гроші у районному бюджеті?
Головний лікар установи Віталій ШЕВЧУК доповів про стан підготовки райлікарні до захворюваності на коронавірус, подякував благодійникам за допомогу і запевнив, що всі надходження перебувають на суворому конт­ролі.
– Зрозуміло, що такої кількос­ті масок, аби змінювати їх кожні дві години, у нас немає, і я цього не приховую. Але сподіваюся, що з підтримкою бюджетів усіх рівнів вистачить ресурсів і на боротьбу з коронавірусом. Стан медицини я порівнюю з армією 2014 року. Тоді її відновили, а нині медики перебувають на передовій із вірусом, і потрібно неабиякі зусилля витрачати і на цю війну.
Зміни до бюджету стосувалися виділення коштів для ЦРЛ, перевезення медпрацівників тощо. Держава також надала понад 1 млн грн на придбання інсуліну. Передбачили депутати і гроші на ПКД для ремонту Кульчієвецької та Орининської ЗОШ.
Затвердили обранці звернення до керівництва держави щодо змін до закону, який передбачає заборону суцільного вирубування на гірських схилах. Згідно з ним, КП «Над­ра Кам’янеччини» не може проводити вирубування, ос­кільки територіально входить до НПП «Подільські Товтри». Виникає загроза існуванню підприємства.
Після проблем насущних повернулися до лікарень. Не забажали депутати голосувати за перенесення питання на наступну сесію, але й не проголосували за їх ліквідацію. Працівники лікарень вивільнені, фактично цих медустанов немає, а юридично вони є. Отже, на запитання: «Хто відповідатиме за майно, що там залишилося?» – сьогодні ніхто не дасть відповіді.