Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Квітня 2020

ПІДПРИЄМЦІ ВИМАГАЮТЬ ВІДКРИТИ РИНОК

Сьогодні, 27 квітня, під «білою хатою» зібралося близько півсотні активістів-підприємців. В черговий раз вони звернулися до влади з проханням відкрити Центральний ринок і дозволити їм торгувати. Пояснюють, що півторамісячне сидіння вдома через карантин «з’їло» усі заощадження і годувати родини уже немає за що.

– Ми прийшли вимагати, аби Центральний ринок увесь відкрили і щоб люди могли заробляти ті мізерні копійки та годувати свої сім’ї. Уже півтора місяці ми слухняно сидимо вдома, а в той час в супермаркетах повно люду збирається. Доки магазини олігархів ще більше збагачуються, малі підприємці, які і так ніколи не жирували, сумлінно сплачували податки, поповнювали міський бюджет, зубожіють. Сил більше сидіти дома у нас немає, скоро уже не буде навіть за що хліба купити, обурюється підприємиця Галина.
І хоча підприємцям І та ІІ груп встановили нульову ставку єдиного податку на період карантину, кажуть, що це особливо не врятує від фінансового удару, завданого обмежувальними заходами через коронавірус. Чекати, коли фінішує карантин, підприємці уже не в змозі, тому й вкотре просять владу відкрити їхні торгові місця і повністю відновити роботу Центрального ринку. Чи є можливість у місцевої влади дослухатися до їхнього прохання, стане відомо завтра. Адже на ранок 28 квітня запланована офіційна зустріч підприємців із керівництвом міста.
Нагадаємо, що це не перша вимога підприємців відкрити Центральний ринок. 14 квітня на почерговій сесій міськради депутати розглядали питання щодо роботи ринку. Щоб отримати роз’яснення про можливість це зробити, народні обранці проголосували за звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Питання роботи ринків неодноразово обговорювалося столичними високопосадовцями. Наприкінці березня МОЗ дозволило владі на місцях відкривати зареєстровані продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень, які прописані в постанові головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. Це, зокрема, перебування не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгівельної площі; 1,5-метрова дистанція між покупцями в чергах; наявність і на продавцях, і на покупцях засобів індивідуального захисту. Однак , через недотримання прописаних правил, Віктор Ляшко вирішив скасувати власну постанову.
У соцмережах також жваво обговорювалося питання роботи ринку пересічними кам’янчанами. Більшість з них висловлювалася щодо дотримання карантинних обмежень, встановлених центральною владою.