П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Квітня 2020

РІШЕННЯ ЗА УРЯДОМ

Під час засідання координаційної ради: голова РДА Анатолій Бернашевський, міський голова Михайло Сімашкевич, нардеп Ігор МарчукКоли відновить роботу у Кам’янці-Подільському Центральний ринок? Це питання сьогодні впродовж двох годин під час координаційної ради обговорювали у міськраді за участю представників влади, медиків, епідеміологів, підприємців. Взяв участь у зібранні і нардеп Ігор Марчук.

Думки щодо відновлення роботи ринку розділилися. Одні виступали категорично проти відкриття, аргументуючи тим, що через скупчення людей хворих може побільшати.
– Бачимо, що сусідні області й досі не можуть загасити полум’я коронавірусу, коли ще пожинаються плоди великодніх свят, що дали масові контакти, тому про відкриття ще зарано говорити. Нам би вийти до рубежу, який визначений кінцем карантину і побачити, що хворих не більшає, тоді можна було б спокійніше на цю тему говорити. Але якщо завтра буде постанова Кабміну, є велика тривога, чи виконаються усі прописані вимоги? Бо я вже уявляю першу картинку, перші вихідні, коли море розсади привезуть чернівчани. Це може розбалансувати ситуацію, – зазначив начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК.

Секретар міськради Дмитро Васильянов, начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій Пливанюк, головний лікар міської лікарні Олександр Чернець, головний лікар міської поліклініки Борис ЦвігунНе таким категоричним був головний лікар міської поліклініки Борис ЦВІГУН:
– Сьогодні є думка, що коронавірус із нами щонайменше на два роки, і спалахи будуть. Але попри все, люди хочуть їсти. Моя позиція незмінна – все повинно працювати максимально, але задача наша допомогти забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог правил торгівлі.
Дехто вважав, що має бути соціальна справедливість, і відновити роботу мають не лише підприємці на ринку, а й магазинчики з одягом, взуттям тощо.

Зокрема, як зазначив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який, до речі, після координаційної ради зустрівся біля ринку із підприємцями – остаточне рішення – за Урядом, який засідатиме завтра.
Міський голова Михайло Сімашкевич зустрічається з підприємцями ринку– Ви до мене учора прийшли з проханням відкрити ринок до 1 травня. Учора президент зібрав нараду і поставив питання перед Кабміном розробити заходи щодо відкриття ринків. Яке рішення приймуть – ми не знаємо. Але будемо дотримуватися нашої концепції: відкрити продуктові ринки, визначити санітарні дні, щонайменше два, обов’язково здійснювати дезінфекцію території ринку, зобов’язати керівництво ринку забезпечити всі умови торгівлі, розроблені МОЗом, зробити пропускний режим, – зазначив мер під час зустрічі із підприємцями ринку.
Наразі доки у місті не буде вказівки зверху із докладною інструкцією, чітко прописаними правила, ніхто поспішати із рішенням щодо відновлення ринку не буде.

До слова, учора в Чернівцях рішенням виконкому дозволена робота продовольчих ринків міста під час карантину.