П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Травня 2020

ТРОЄ ХВОРИХ ЗА ОДИН ДЕНЬ

Сьогодні аж у трьох кам’янчан діагностували COVID-19. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуку міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ:

– Щойно мені повідомили про 3 нових випадки інфікування COVID-19 в місті. Загалом, уже 5. Дуже прошу: дотримуйтеся всіх карантинних заходів і не виходьте без потреби з дому!!!

У коментарі «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ розповіла, що двоє хворих контактували із подружжям з району і їхніми рідними. Одна жінка безсимптомно переносить хворобу, а ось стан чоловіка середньої важкості. За потреби його негайно ж госпіталізують до Хмельницької інфекційної лікарні. Третю пацієнтку учора госпіталізували до Кам’янець-Подільської міської лікарні з діагнозом «двобічна пневмонія». Їй зробили швидкий тест на коронавірус, який показав негативний результат. Але попри це фахівці відібрали матеріал на ПЛР-тестування, який підтвердив коронавірус. Саме зараз епідеміологи встановлюють коло контактних осіб усіх трьох пацієнтів. У декого воно чимале.
Загалом за станом на 16.45 5 травня в Хмельницькій області зареєстровано 136 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 29 осіб одужали, 7 померли.