Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Травня 2020

ЩО Й КОЛИ ЗАПРАЦЮЄ

Те, у якому форматі запрацюють культурні та мистецькі заклади, обговорили цього тижня під час онлайн-наради представники міськ­ради з директорами закладів культури і мистецьких шкіл. Адже, як відомо, з 11 травня нас очікує послаблення карантинних заходів.

Отож, уже з 12 травня запрацюють бібліотеки, але лише на вида­чу книг, без читальних залів. Дітей шкільного віку поки що не обслугову­ватимуть.
Відкриються об’єкти музею під від­критим небом.
– У Кам’янці-Подільському на відві­дувачів знову чекатиме фортеця, будемо рекомендувати власникам відно­вити роботу музею мініатюр «Замки України». А ось інші музейні об’єкти, як-от Ратуша, Картинна галерея, Музей старожитностей, поки що залишаться зачиненими, – розповів заступник міського голови Вадим САВЧУК.
Мистецькі школи продовжать працювати дистанційно. А хорова на­віть запланувала проведення звіт­ного концерту онлайн.
В онлайн-режимі завершують навчальний рік і наші школярі. Як прокоментував «Подолянину» начальник міськуправління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК, оцінюватимуть учнів за результатами І півріччя, а також оцінками, отриманими до каран­тину, в період дистанційного навчання та за підсумковими контрольними, які писатимуть онлайн. А ось на 11-класників попереду чекає ще ЗНО, дата його складання залежить від благополучної епідситуації в краї­ні. Відповідно до етапів виходу з карантину та плану обмежень, розроблених урядом, розпочати під­готовку до проведення ЗНО можна буде, коли протягом 10 днів поспіль відсоток нових випадків знижуватиметься.
Доки школярі активно працюють дистанційно, батьки дошкільнят цікавляться, коли в місті відновлять роботи дитсадочки?
– Відкриття дитсадків заплановане на третьому етапі виходу з карантину. Станеться це не раніше як у червні, а от коли конкретно – ніхто наразі не береться прогнозувати, – додав Сергій Васильович.