Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
11 Травня 2020

НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ 18 ХВОРИХ

Відсьогодні уся країна перейшла в ослаблений карантинний режим. Місто почало оживати, людей на вулицях побільшало, чимало магазинів уже відчинилися сьогодні або ж чекають на покупців відзавтра. Поменшало містян із масками на обличчі. Таке враження, що люди розслабилися і більшість міркує, що вірус так само стрімко зник, як і з’явився. Хоча насправді хворих на Кам’янеччині за останні дні таки побільшало, і за станом на день 11 травня, уже маємо 18 осіб.

– По місту лабораторно підтверджено 6 випадків COVID-19, – коментує завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ. – Занедужали три жінки і три чоловіка. Зокрема, троє із них – з числа контактних. Тобто, люди заразилися від людини, яка першою підхопила вірус. Сімейних осередків у місті немає. У двох містян хвороба протікає безсимптомно, вони перебувають на самоізоляції, за ними встановлено медичний супровід. Троє пацієнтів продовжують лікуватися в Хмельницькій інфекційній лікарні, один із них перебуває на апараті ШВЛ. Один чоловік уже одужав. Вік хворих – від 34 до 61 років. Повністю коло контактних осіб встановлено і досліджено по двом хворим і там результати негативні, тобто не відбулася передача вірусу. По іншим пацієнтам більшість контактних осіб встановлено, взято матеріали і відправлено на ПЛР-тестування. Деякі відповіді уже отримали і вони негативні, але на більшість висновків ще чекаємо.

У районі ж маємо 12 лабораторно підтверджених випадки: 6 чоловіків і 6 жінок. Зокрема, серед хворих дитина (11 років), медик, працівниця районного закладу охорони здоров’я та вагітна. Маємо в районі чотири сімейні осередки. Безсимптомну форму хвороби мають 5 осіб, госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні 6, один випадок летальний. Вік недужих – від 20 і до 67 років.