Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Травня 2020

ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ПРАЦЮЄ. АЛЕ ОДНЕ ВІДДІЛЕННЯ – НА ІЗОЛЯЦІЇ

У молодшої медичної сестри пологового відділення міського Перинатального центру лабораторного підтвердили COVID-19. У зв’язку із цим відучора заклад припинив роботу. Але сьогодні ситуація змінилася.

Сьогодні відбулося засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, на якому обговорили подальшу долю Перинатального.
У коментарі «Подолянину» начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК повідомив, що вони планували повністю закрити заклад до отримання висновків ПЛР-тестування як пацієнтів, так і медперсоналу. Але після проведення консультацій з обласним оперштабом, департаментом охорони здоров’я ОДА та обласним лабораторним центром, було вирішено призупинити роботу відділення патології вагітних, яке до отримання висновків лабцентру перебуватиме на ізоляції. У пацієнтів і медиків уже розпочали відбирати матеріали на ПЛР-тестування. Медики теж залишаються на самоізоляції до отримання результатів. Усіх нових пацієнтів направлятимуть в райлікарню або ж залежно від стану здоров’я і ситуації у Дунаївці чи Хмельницький. Наступне рішення міського оперштабу залежатиме від висновків лабораторного центру. Наразі в приміщенні лікарні посилені й заходи дезінфекції.
Як повідомила «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ, за станом на 11.00 17 травня у місті зареєстровано 21 хворий на COVID-19, у районі – 22. Якщо брати до уваги територіальний розподіл, то занедужали 19 мешканців міста і 24 – району.
Щодо недужих району, то найбільше їх у с.Довжок (15), Лисогірка (6) та по одному хворому у Мукші-Китайгродській, Рункошеві та Кадиївцях.

– Щодо медпрацівниці Перинатального центру, то ми з’ясували, що вона добиралася до роботи автобусом, який перевозить медпрацівників з району на роботу. У неї підвищилася температура й вона звернулася до сімейного лікаря, який і взяв матеріали на ПЛР-тестування. 16 травня ввечері отримали позитивний висновок. Стан жінки наразі середньої важкості. За потреби її буде госпіталізовано, – додала Алла Вадимівна.