П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Травня 2020

ДЕПУТАТИ ТАКИ ВИРІШИЛИ ПОПРАЦЮВАТИ

Як відомо, сесію міської ради, яка була скликана на 22 травня, через відсутність кворуму, було перенесено на сьогодні.
25 травня на початку засідання в залі зареєструвалося 25 депутатів, які ухвалили низку рішень.

Зокрема, додатком доповнили своє квітневе рішення про встановлення на період із 1 квітня по 31 травня ставки єдиного податку в розмірі 0 відсотків для полегшення податкового навантаження на людей, чий бізнес закрився через карантинні обмеження. Тепер його доповнили переліком кведів (класифікація видів економічної діяльності), для яких введена ця пільга.
Серйозні корективи у бюджетоутворення внесла пандемія, тому були ухвалені і бюджетні зміни.
– За станом на перше травня в нас виконання власних доходів загального фонду склало лише 84,6 відсотки. Ми недоотримали 24,1 млн грн, – зазначила начальник фінуправління міськради Оксана ГУТ.Згідно з Бюджетним кодексом, якщо є недовиконання бюджету на більш ніж 15 відсотків, маємо право зменшити бюджет міста. Зрозуміло, що ми не можемо це зробити в обсязі всіх 24 мільйонів, тому пропонуємо зменшити на вісім. Фактично це ті кошти, які вже зекономлені – на освіті, на опаленні бюджетних установ тощо.
Другим пунктом бюджетного рішення стало виділення 1 млн 808 тис. грн для охорони здоров’я (джерела: 808,4 тис. грн – із зекономлених зарплат працівників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, які ходили у відпустки за власний рахунок, 1 млн – з нерозподіленого резерву).
Ці гроші підуть на доплати медпрацівникам, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19 (808 тис.грн), 200 тисяч – матеріальна допомога медикам, які можуть захворіти при виконанні службових обов’язків і 500 тис. – на програму боротьби з коронавірусом (медикаменти, засоби).
Також виділені фінанси на закупівлю в дитсадки захисних засобів (джерело – зекономлені на харчуванні в освіті кошти).
Більше про події сесії – читайте у друкованій версії газети, що вийде в п’ятницю, 29 травня.