П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Травня 2020

ЧЕРЕЗ СПАЛАХ ВІДКРИТТЯ САДОЧКІВ ПЕРЕНОСИТЬСЯ

Якщо ще вранці кам’янчани видихнули спокійно, переглядаючи офіційну ранкову статистику щодо захворюваності на COVID-19, то пополудні ситуація знову напружена – на Кам’янеччині маємо 83 хворих із підтвердженим діагнозом. Тому про пом’якшення карантину залишається лише мріяти. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ повідомив про 8 осіб, у яких діагностували коронавірус. Більшість – працівники «Заводу точної механіки». Тепер у місті 46 інфікованих.

Серед нових хворих і 10-місячне немовля. Поки що усі лікуються амбулаторно, але вирішується питання щодо госпіталізації двох осіб до Хмельницької інфекційної лікарні.
За станом на 12.00 25 травня в районі є 37 випадків захворювання на COVID-19, – такі дані оприлюднила Кам’янець-Подільська РДА на офіційному сайті.
На жаль, у районі маємо уже другу смерть від коронавірусу. За інформацією Хмельницької ОДА, COVID-19 посмертно підтверджено у пацієнта 1936 року народження, жителя с.Довжок, який входив до кола контактних осіб та був госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні.
Власне, через сплеск захворюваності на Кам’янеччині не відновлюватимуть роботу дитячі садочки та богослужіння. На цьому наголосив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш під час відеобрифінгу. До переліку населених пунктів, де зафіксовано спалах захворювання, окрім нашого міста і району, потрапили Нетішин, Старокостянтинів, а також Білогірський, Дунаєвецький, Славутський, Старокостянтинівський і Шепетівський райони. Тут за останніх сім днів зафіксовані спалахи захворювання на COVID-19, які перевищили граничний показник, визначений Кабміном як умова пом’якшення карантину.

За станом на 17.00 25 травня в області маємо 374 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, 117 пацієнтів одужали і 10 померли. На лікуванні перебувають 244 особи. Власне неблагополучна епідситуація наклала табу на відкриття садочків. – Поки що про відновлення роботи садочків 1 червня не йдеться,коментує начальник міськуправління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК.Але ми готуємося до цього. Сьогодні на сесії міськради депутати нам виділили майже півмільйона гривень, аби ми могли придбати 5-денний запас дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту вихователям, безконтактні термометри, паперові рушники та інші необхідні речі. У садочках уже розпочали проводити дезінфекцію зсередини, виносити килими та м’які іграшки на склад, як того вимагають рекомендації МОЗ. Але відчинити двері дошкільнятам заклади зможуть лише тоді, коли спалах захворюваності минеться у нашому регіоні. Спрогнозувати точну дату не можемо, але станеться це не раніше 15 червня.