Середа, 24 Квітня 2024 р.
30 Травня 2020

COVID-19 ВИЯВИЛИ НА ШВЕЙНІЙ

На Кам’янець-Подільському колективному швейному підприємстві з’явилася перша хвора на коронавірусну інфекцію.
Як повідомила «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ, жінка звернулася до сімейного лікаря із симптомами ГРВІ. Однак у неї з’явився кашель, їй зробили рентген і виявили пневмонію. Одразу ж було взято забір матеріалів на ПЛР-тестування. Результат виявився позитивним.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на своїй сторінці у фейсбуку оприлюднив, що наразі проведено розмову з керівником швейної фабрики щодо подальшої роботи підприємства, а саме – закриття установи з понеділка на карантин. Дано доручення якнайшвидше провести всі необхідні заходи з недопущення розповсюдження інфекції в колективі. Коло контактних осіб хворої на COVID-19 визначається.
Начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК розповів, що у частини контактних осіб хворої розпочали відбирати матеріал на ПЛР-тестування.
Маємо і позитивні новини. Місто отримало результати ПЛР-тестування медперсоналу і пацієнтів кардіологічного і неврологічного відділень міської лікарні. Усі вони негативні. Після проведення дезінфекції приміщень, відділення знову запрацюють.
Нагадаємо, що 28 травня у терапевтичному відділенні міської лікарні, що знаходиться в одному корпусі з неврологією і кардіологією, коронавірус підтвердили у медиків і пацієнтів. Спочатку припускали, що підхопити вірус усі могли від пацієнта, який мав захворювання легень. Як розповів Юрій Васильович, потрапив хворий до лікарні за направленням сімейного лікаря у зв’язку із загостренням деструктивного захворювання легень. Після госпіталізації у терапевтичне відділення його обстежили чотири рази. Під час томографії виявили ознаки вірусної пневмонії. Біоматеріал на дослідження відібрали ще 21 травня, але оскільки стан у нього погіршувався його госпіталізували у Хмельницький, де йому теж зробили ПЛР-тестування, яке виявилося негативним. Хворого перевели до реанімації обласної лікарні. 27 травня його виписали. Доліковуватися він мав у рідному місті.
Але саме в цей час до Кам’янця надійшов позитивний результат ще першого тестування. Тому хворого одразу по прибутті направили знову у Хмельницький.
Провівши епідрозслідування з’ясувалося, що цей чоловік лікувався в міській лікарні разом із працівником «Заводу точної механіки», який потрапив до лікарні через проблеми з нирками. Йому зробили ІФА-тест, який виявив антитіла до COVID-19. Тому є припущення, що саме цей чоловік і став нульовим хворим й коронавірус переносив безсимптомно.