Субота, 20 Квітня 2024 р.
26 Червня 2020

УЖЕ ПОНАД ТИСЯЧУ ХВОРИХ ЗА ДОБУ

І сьогодні цифри не потішили – знову хворих стало більше. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено аж нових 1109 випадків, що на 115 більше, аніж було учора. За станом на 9.30 26 червня в Україні зафіксовано 41117 випадків COVID-19, з них 18299 одужали, 1086 померли.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ оприлюднив, що в Кам’янці-Подільському за станом на сьогодні 104 особи уже вилікувалися від коронавірусу. Наразі кількість хворих становить 26. За добу маємо два нових випадки.
Щоправда, на Хмельниччині учора зафіксували найбільшу кількість нових хворих за добу – аж 76 осіб. Саме стільки людей занедужали протягом останньої доби у Кривчицькому психоневрологічному інтернаті, що на Дунаєвеччині. У всіх лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19. 5 з них уже госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні. Загалом тепер на Хмельниччині маємо 724 хворих. На лікуванні перебуває 185 осіб, з них 40 лікується стаціонарно, 145 амбулаторно. Одужали 524 особи, 15 померли.
Про коронавірус, рейди, відкриття садочків йшлося під час брифінгу, що відбувся учора в міськраді.
За станом на 25 червня, в місті маємо 29 хворих на коронавірус, із них 5 госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, 24 лікуються амбулаторно. Усього проведено 1457 ПЛР-досліджень, – оприлюднив свіжі дані заступник міського голови, керівник оперштабу з ліквідації НС Василь СУКАЧ.
За його словами, епідситуація дозволила знову запрацювати швейній фабриці, «Заводу точної механіки» і Перинатальному центру. Із 1 липня відчиниться і терапевтичне відділення міської лікарні.

Начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК зазначив, що продовжується тестування методом ІФА. Наразі здійснено вже 1400 досліджень, 55 з яких дали позитивний результат на коронавірус.
– Перед фахівцями стоїть завдання – провести ІФА-тестування всім кам’янчанам, які вже одужали. Це дасть нам відповідь на запитання: скільки часу зберігаються антитіла? Адже в декількох пацієнтів, які побороли вірус, ІФА-тест не показав наявності антитіл.
Через збільшення захворюваності МОЗ почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі. На Хмельниччині такою визначена лікарня в Дунаївцях. Але поки що у Хмельницькій інфекційній лікарні місць достатньо: наразі там 50 хворих на COVID-19 та 48 із пневмоніями.
Додам, що МОЗ до протоколу лікування вніс препарат дексаметазон.

Про коронавірусну картину в місті детально розповіла завідувачка міськрайонного відділення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Юлія МАГДЮК:
У квітні мали 2 випадки захворювання (перший зафіксований 17 квітня), у травні – 80, у червні вже є 47. Із них 5 дітей і 16 працівників медсфери: 13 медпрацівників, 2 працівники аптеки і 1 приватний стоматолог. Під час епідрозслідування з’ясували, що всі випадки захворювання пов’язані з професійною діяльністю (крім стоматолога, бо не вдалося встановити, де він заразився). Щодо місця проживання хворих, то 22 мешкають у приватному секторі, 14 – у гуртожитку, 106 – у багатоповерхівках. Занедужали 70 жінок і 59 чоловіків.

Начальник міськуправління з питань НС і ЦЗН Юрій КРИЛОВ розповів про створення робочої групи щодо посилення контролю за виконанням карантинних заходів. До її складу ввійшли працівники управління з питань НС, поліції, Держпродспоживслужби і департаменту економіки міськради. За результатами першої перевірки 24 червня проведено 31 співбесіду з підприємцями та складено адмінпротоколи. Група працюватиме щодня.
Позавчора розпочалося ЗНО, яке цьогоріч є обов’язковим для випускників, котрі планують вступати в українські виші. У місті для здачі ЗНО створено 7 пунктів на базі ЗОШ №№7, 16, 17, СЗОШ №5, НВК №№9, 3 та ДНЗ «Подільський центр ПТО». Писатимуть ЗНО 7205 школярів. Останній іспит відбудеться 15 липня.
Усі пункти ЗНО, як запевнив Василь Сукач, забезпечені рушниками, рідким милом, термометрами, масками і антисептиками. Усі ці речі закуплено і для садочків, які після понад тримісячної перерви запрацюють із 1 липня.