Субота, 20 Квітня 2024 р.
26 Червня 2020

ДОПОМОГА І ВИЗНАННЯ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ

Минулого тижня при вході в декілька кам’янецьких установ запрацювали знезаражувальні бокси, передані благодійним фондом «МіСт» імені Михайла Савенка.

– Враховуючи посилення карантинних заходів, продовжуємо нашу підтримку медичних та дитячих закладів на Хмельниччині, – розповідає президент фонду
Сергій ІСАЄНКО. – На сьогодні фонд для області передав уже сім знезаражувальних аерозольних боксів, з яких чотири – закладам міста Кам’янця-Подільського, та два – медичним закладам Кам’янець-Подільського району. Зокрема, розмістили їх у Перинатальному центрі, дитячій поліклініці, міській раді, амбулаторії на вул.Івана Франка, Дов­жоцькій амбулаторії та Центральній районній лікарні. Ще один встановлено в Лісоводському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів.
Загалом протягом 2020 року фонд пере­дав допомоги на суму понад 800 тис. грн. І це не тільки бокси, але й захисні засоби, в тому числі для медичних установ Кам’янеччини.
Благодійний фонд «МіСт» імені Михайла Савенка вже восьмий рік опікується 15 дитячими та інтернатними закладами області, а цьогоріч, зважаючи на пандемію, викликану коронавірусом, простягнув руку допомоги і медикам.
До речі, заслуги фонду високо оцінюють не тільки їхні підопічні.
За результатами торішньої діяльності команда фонду стала одним із переможців регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2019».
А засновника і голову наглядової ради благодійного фонду Дмитра САВЕНКА президент України нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Відповідний Указ про нагородження з нагоди Дня захисту дітей Володимир Зеленський підписав 29 травня 2020 року.