П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Липня 2020

У КРАЇНІ БІЛЬШАЄ, У НАС МЕНШАЄ

За останню добу в Україні зафіксовано 876 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, що на 13 менше, аніж було учора. За станом на 9.30 3 липня лабораторно підтверджено 46763 випадки COVID-19, з них 1212 летальних, 20558 пацієнтів одужало.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднив допис:
«Спостерігається позитивна динаміка: за станом на зараз кількість хворих у місті становить 17 осіб. Усі – на амбулаторному лікуванні. Одужало 116 кам’янчан. Нові випадки за добу відсутні». Хмельницька ОДА інформує, що за станом на 21.00 2 липня в області зареєстровано 823 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. На лікуванні перебуває 233 особи, з них 37 лікується стаціонарно, 196 амбулаторно. Одужала 571 особа. Збільшилася кількість летальних випадків в області – 19. У Хмельницькій інфекційній лікарні помер чоловік 1957 р.н. з Летичівського району.

СOVID-статистика по містах обласного значення та районах області така:
м.Кам’янець-Подільський: 134 випадки, з них 17 лікується, 116 одужало, 1 летальний.
Кам’янець-Подільський район: 97 випадків, з них 11 лікується (3 стаціонарно), 83 одужали, 3 летальних
м.Нетішин: 69 випадків, з них 68 одужали, 1 летальний
м.Славута: 1 випадок, одужала
м.Старокостянтинів: 93 випадки, з них 28 лікується (9 стаціонарно), 65 одужали
м.Хмельницький: 54 випадки, 9 лікується (1 стаціонарно), 43 одужали, 2 летальних
м.Шепетівка: 13 випадків, 1 лікується, 11 одужали, 1 летальний
Білогірський район: 17 випадків, 2 лікується (1 стаціонарно), 15 одужали
Волочиський район: 2 випадки, одужали
Городоцький район: 9 випадків, 2 лікується (1 стаціонарно), 7 одужали
Деражнянський район: 4 випадки, одужали
Дунаєвецький район: 174 випадки, з них 137 лікується (15 стаціонарно), 37 одужали
Ізяславський район: 7 випадків, 5 лікується (2 стаціонарно), 2 одужали
Красилівський район: 44 випадки, з них 14 лікується (3 стаціонарно), 29 одужали, 1 летальний
Летичівський район: 13 випадків, з них 2 лікується (1 стаціонарно), 9 одужали, 2 летальних
Полонський район: 1 випадок, одужала
Славутський район: 6 випадків, одужали
Старокостянтинівський район: 17 випадків, 3 лікується (1 стаціонарно), 13 одужали, 1 летальний
Старосинявський район: 12 випадків, 11 одужали, 1 летальний
Хмельницький район: 3 випадки, з них 1 одужала, 2 летальних
Чемеровецький район: 30 випадків, з них 29 одужали, 1 летальний
Шепетівський район: 21 випадок, 18 одужали, 3 летальних.
Ярмолинецький район: 2 випадки, лікуються

Учора в міськраді відбувся традиційний брифінг щодо коронавірусної інфекції за участі заступника міського голови, керівника оперштабу з ліквідації надзвичайної ситуації Василя СУКАЧА, начальника міськуправління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА та начальника міського управління з питань НС і ЦЗН Юрія КРИЛОВА. Поступово ситуація із COVID-19 на Кам’янеччині починає налагоджуватися.
За станом на 2 липня, в місті зареєстровано 21 хворого на коронавірусну інфекцію: 2 людини госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, 19 лікуються амбулаторно. 112 містян одужали, 1 людина померла. За тиждень, що минає, додалося четверо хворих. Загалом із початку епідемії занедужали 134 кам’янчанин.
Щоправда під час брифінгу повідомили, що серед нових хворих – медпрацівниця педіатричного відділення Перинатального центру. Наразі вона лікується амбулаторно. Завдяки блискавичним діям вдалося уникнути чергового спалаху в цьому медзакладі.
– 24 червня жінка занедужала і звернулася до сімейного лікаря, який встановив діагноз «ГРВІ» та призначив лікування,коментує «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ. – Оскільки стан хворої не покращився, 29 червня їй було зроблено ПЛР-тестування, а наступного дня надійшов позитивний результат. Уже з 30 червня припинили прийом хворих у старше дитинство, що розташоване на ІІІ поверсі. Ми одразу ж розпочали проводити там протиепідемічні заходи і визначати коло контактних осіб. На щастя, на момент останнього чергування медпрацівниці у відділенні не було жодного хворого. Вона контактувала лише із санітаркою. З 1 липня внутрішнім наказом припинено функціонування ІІІ поверху педіатричного відділення. Усі працівники, які контактували із недужою за 14 днів до захворювання, тобто в період з 10 до 24 червня, перебувають на самоізоляції. Дехто контактував із жінкою раніше і вже пройшов ПЛР-дослідження, на результати якого ми чекаємо. Іншим призначено тестування на 14-й день після останнього контакту із хворою. 1 липня провели заключну дезінфекцію, опромінення бактерицидними лампами. Коли в медпрацівниці підтвердився діагноз, і вона вже перебувала вдома, у відділенні була одна дитина. Її виписали на амбулаторне лікування і передали на сімейну медицину.
Юрій Крилов поділився результатами роботи створеної тиждень тому робочої групи щодо посилення контролю за виконанням карантинних заходів. За тиждень було перевірено 142 об’єкти господарювання: 19 – заклади громадського харчування, 70 – об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 53 – непродовольчими. Основна увага приділялася недопущенню перебування у приміщенні працівників і відвідувачів без масок, температурному скринінгу, дезінфекції. Щоправда, не обійшлося без порушників. Поліцією складено 7 адмінпротоколів: 1 – на перукарню, 4 – на ФОПи, 2 – на продавців.
За словами Василя Сукача, епідситуація дозволяє нам відкривати кінотеатри і хостели. Останнє слово – за їхніми власниками, котрі мають забезпечити виконання карантинних заходів.
Не надто побільшало хворих і в районі. За станом на 2 липня, 14 жителів району ще продовжують лікування: 7 із них у Хмельницькій інфекційній лікарні, решта – амбулаторно. 80 уже одужали, троє померли. Усього в районі захворіли 97.