Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Липня 2020

ВІД ШТУРВАЛА – НА ЛІКУВАННЯ

Без свідоцтва і дозволів житель Кам’янеччини разом із пасажиром здійснив політ на літаку. Щоправда, завершився він плачевно – літак впав на території Буковини.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області, Кіцманською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення щодо мешканця Кам’янець-Подільського району, який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 281 КК України (порушення правил безпеки польотів повітряних суден, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).
Так, чоловік, не маючи чинного свідоцтва пілота, без відповідного дозволу Державіаслужби України та без надання диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту, розмістивши пасажира на задньому сидінні, здійснив виліт із злітно-посадкового майданчика літаком марки «Х-32-912-Бекас». Під час виконання польоту над населеним пунктом с. Погорілівка Заставнівського району пілот, здійснюючи розворот літака зі зниженням, невірно застосував прийоми керування повітряним судном та допустив його зіткнення із землею з подальшим перекиданням. Внаслідок зазначеного пілот та пасажир отримали тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.
Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи підозрюваний за своїм психічним станом не може у повній мірі усвідомлювати свої дії та потребує застосування примусових заходів медичного характеру.
За результатами судового розгляду Заставнівським судом Чернівецької області винесено ухвалу про застосування до пілота літака примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.