П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Липня 2020

«ПЕРСПЕКТИВИ МОЛОДІ В МІСТІ»

Під такою назвою 26 червня відбулася онлайн-зустріч міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧ з юними кам’янчанами. Спілкування відбувалось у форматі прямого ефіру на Instagram-сторінці @molodradakp.

– Мені надзвичайно приємно привітати з Днем молоді всіх, хто відчуває себе молодим у серці та душі, – зазначив Михайло Євстафійович. – Приємно й те, що взяти участь у зустрічі захотіли чимало кам’янчан.
Протягом 30 хвилин мер відповідав на запитання щодо його трудової, особистої діяльності та перспектив розвитку міста. Кам’янчани також дізналися про програми підтримки молодих сімей, можливості стажування за кордоном, розвитку міської інфрастуктури, особливості участі молоді в політиці та багато іншого.
Наведемо фрагменти діалогу:
– Які переваги та недоліки роботи мером?
– Для кожного, хто хотів би стати мером, це можливість щось змінити на краще в своєму місті. Переконаний у тому, що я разом зі своєю командою протягом 10 років робили все, щоб місто стало кращим. На жаль, не завжди це помічають, і я розумію чому. Адже побутові проблеми завжди закривають світ, люди не можуть подивитися, що зроблено. Кожен мер буде звертати увагу на те, що недостатньо фінансування, я вже неодноразово казав, що обласні центри мають більші можливості поповнити місцевий бюджет.
– Коли відкриється великий молодіжний центр?
– Досить багато часу в нас нічого не будувалося. Але ми спочатку відкрили малий молодіжний центр «Loveka», який сьогодні функціонує на території міського стадіону. Це невелике примі­щення, молодь сама взялася його оздоблювати. Коли ми, керівництво міста, вперше туди зайшли, були приємно вражені його простотою, надій­ністю і функціональністю. Також було вирішено звести великий молодіжний центр, де сьогодні вже виконуються ремонтно-будівельні роботи.
Це буде велика територія, 600 кв.м, навпроти К-ПНУ ім.І.Огієнка.
– Якими досягненнями кам’янчан Ви пишає­теся?
– Ви знаєте, я гордий усіма досягненнями.
В будь-яких сферах. Наша молодь бере участь практично в усьому. Коли відзначають досягнення на рівні області чи країни, наші молоді та дуже молоді кам’янчани завжди посідають одні з перших місць. Нам є чим пишатися.
Учасники прямого ефіру не залишились і без подарунків. Автори найкращих запитань отримали символічні призи від міського голови.

Запис повної версії прямого ефіру доступний на Instagram-сторінці @molodradakp.
Олександр ЩЕРБАТИХ.