Четвер, 03 Грудня 2020 р.
3 Липня 2020

КАРАНТИН ТРИВАЄ. ПЕРЕВІРКИ ТАКОЖ

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції країною, про послаблення карантину годі говорити. Навпаки, він став жорсткішим, а за його дотриманням уже другий тиждень слідкують фахівці Держпродспоживслужби та поліцейські. Минулого тижня особливу увагу приділили закладам громадського харчування.

– Більшість закладів вимог дотримуються: наявні попереджувальні інформаційні матеріали, замовлення приймаються через QR-коди мобільних додатків, є в наявності безконтактні термометри та ведеться журнал контролю термометрії персоналу, достатнє забезпечення деззасобами персоналу і відвідувачів, працівники мають засоби індивідуального захисту, є можливість безготівкового розрахунку. Адміністрація таких закладів зацікавлена в створенні безпечних та комфортних умов для відвідувачів, бо це їхній авторитет. А для клієнтів – комфорт і безпека, – коментує «Подолянину» начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Держпродспоживслужби Анатолій ЛАВСЬКИЙ. – Але трап­ляються і негативні випадки, коли відсутні будь-які попереджувальні матеріали інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі. Виявлено навіть заклад громадського харчування, який не зареєстрований у Держпродспоживслужбі відповідно до чинного законодавства. За поданням інформаційної довідки спеціалістів управління представники Нацполіції склали 4 адмінпротоколи за недотримання карантинних вимог. Загалом від початку посилення карантинного режиму обстежено 3417 об’єктів: заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, агропродовольчий ринок, аптеки, салони краси, банки, стоматклініки тощо.