Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Липня 2020

НАС ОБІКРАЛИ!!!

Якось так можна охарактеризувати ситуацію, що склалася з районуванням Хмельниччини. Від нас забрали Чемеровецьку ОТГ, яка мала б входити до Кам’янець-Подільського району. Поділ, у якому Чемероввечина і Кам’янеччина мали б об’єднатися, був затверджений Кабміном у червні.

Але вже 1 липня Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав нові межі п’яти районів Хмельницької області. Як наслідок – за оновленим проєктом Кам’янець-Подільський район залишиться таким же, яким і був до реформи. Але якщо раніше він був одним із найбільших в Україні, то тепер стане найменшим навіть в області. Кам’янеччина єдина із п’яти нових районів залишилася без додаткових територій. За відповідний проєкт проголосували 23 членів комітету з 28.
– Усе перейшло в площину політичних ігор. У такому поділі не врахована думка ні людей, ні керівництва громад, ні розробників проєкту, – коментує голова Ка­м’янець-Подільської РДА Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ. – Моя позиція і позиція народного депутата Ігоря МАРЧУКА, що новий поділ без узгоджень, розрахунків і, найголовніше, без підтримки громади – це просто кощунство і варварство, це удар під дих, бо такого ніхто не чекав. Це виходить за всякі рамки. Так само в шоці й чемерівчани, бо їх розчерком пера віддали до Дунаєвецького району. В економічній та інфраструктурній програмі об’єднання цих двох районів – це кощунство. Натомість дуже багато об’єднує Ка­м’янеччину і Чемеровеччину. Це економічно був би один із найкращих округів в області, це було най­потужніше і найправильніше рішення, бо так зручно для людей і корисно для розвитку краю.
Новий варіант поділу, про який самі дізналися із ЗМІ, ми не прий­маємо і будемо боротися до кінця. Поки що такий проєкт прийняв лише комітет, Верховна Рада за нього не голосувала. Але те, що з 28 депутатів 23 проголосували «за» – це просто катастрофа. Але сподіваюся, що Ігор Петрович докладе максимум зусиль, щоб такого вандалізму не відбулося.
Від нового поділу з-під поли лихоманить і сусідню Хотинщину. Там обурені люди перекривають міжнародну трасу, бо аж ніяк не погоджуються, аби цент­ром їхньої громади стали Кельменці.