Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Липня 2020

НЕ ЧІПАЙТЕ ШКОЛИ І МОВУ

На розгляд позачергової сесії міськради, що відбулася 26 червня, було винесено вісім земельних питань, ухвалених на попередній сесії, але заветованих міським головою Михайлом Сімашкевичем. Такими вони й залишилися та в дію не вступили. Скани рішень, на яких накладено вето, доступні на сайті нашої газети.

Нагадаємо, що 16 червня депутати розглянули близько 300 земельних рішень, голосування за деякі з них мали негативний резонанс у суспільстві. Відголоски скандальної сесії було чутно і тепер.
Перед депутатами виступив голова ради голів ОСББ Сергій ГАВРИЛЕНКО з проханням підкорегувати процес відчуження ділянок у місті, зокрема передбачити в необхідній документації й згоду мешканців чи ОСББ на вилучення земель громадського користування. Також зі свого боку пообіцяв, що 180 ОСББ згодні розробити плани, де будуть вказані межі, де не можна встановлювати гаражі. Але наскільки було зрозуміло, це неофіційне оформлення землі.
Виступали на сесії й інші ка­м’янчани, нарікаючи на те, що оформлення землі для ОСББ, яке мало б убезпечити їхню територію від зазіхань товстосумів, насправді дуже дороге. Проте фахівці із земельних питань назвали суму оформлення в розмірі 5 тисяч гривень. Натомість міська влада йде назустріч мешканцям житлових будинків і не бере оренди. До речі, в залі пролунала інформація, що кам’янецькі школи виготовляють документацію, згідно з якою земля буде передбачена для потреб закладів освіти, проте поки міська рада дала недостатньо коштів для завершення про­цесу.
Також під час позачергової сесії депутати ухвалили два звернення до керівництва держави, де вимагають недопущення переходу на повну дистанційну осві­ту в навчальних закладах України та щодо недопустимості перегляду мовного законодавства.