Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Липня 2020

А ЩАСТЯ Є…

– Грабіж серед білого дня, – зателефонувавши до редакції, обурюється 79-річна кам’янчанка Людмила Миколаївна.

– Грабіж серед білого дня, – зателефонувавши до редакції, обурюється 79-річна кам’янчанка Людмила Миколаївна. – Я сплачую за комунальні на пошті. Раніше за квитанцію в мене брали по 3 гривні, а тепер втричі більше – аж 9. Лише за квитанції я змушена була заплатити близько півсотні гривень. Мало того, що комунальні тарифи постійно зростають, то вже й на квитанціях наживаються. Коли запитала в касирки, чому так дорого, та лише рукою махнула. На підставі чого подорожчала вартість квитанції?
Із цим запитанням ми зверну­лися до начальниці ЦПЗ№2 «Укрпошти» Оксани КАЛАЧОВОЇ, яка пояснила:
– Із 1 червня в нас розпочалася акція під назвою «Щасливі години». Відповідно, клієнти, які сплачують за комунальні послуги до 13.00, мають 25% знижку на комісію за кожен платіж. Якщо після 13.00, доведеться сплачувати дорожче. Наприклад: якщо сплачувати на адресу контрагента, з яким «Укрпошта» не уклала договору, то з 1 липня за платіж до тисячі гривень квитанція коштуватиме 7 гривень. Тож, споживачеві, який скористається акцією і заплатить до 13.00, квитанція коштуватиме 5,60 гривень за один платіж, а якщо після 13.00 – уже 8.40.
Ця акція діє в усіх містах України, а у великих її запровадили вже понад пів року тому. Це зроблено з метою розвантажити операторів. Бо після 13.00 є виробничі питання: і пошту треба готувати, і посилки відправи­ти. І часто, аби отримати інші поштові послуги, клієнтам доводиться стояти в довжелезній черзі, більшість людей з якої оплачують комунальні послу­ги. Наразі відомо, що акція діятиме до кінця року. Що буде далі – поки не знаємо.