П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Липня 2020

ОБЛАСТЬ ХОЧЕ ЗНОВ ЗАКРИТИ КАМ’ЯНЕЦЬ?

Роман ПримушКам’янцю забороняють пасажирські перевезення і роботу дитячих садочків. Про це йдеться у протоколі позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 13 липня. Як вказано у протоколі, через погіршення епідемічної ситуації з СОVID-19 область нам знову забороняє відвідування дитячих садочків, діяльність хостелів, роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури, проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів. А також забороняють регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському сполученні у містах Дунаївці, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів.

Василь СукачТаке рішення неабияк здивувало й обурило кам’янчан. «Чи вести завтра діток до садочків?» і «чи матимемо чим дістатися до роботи?» – запитали у заступника міського голови, керівника оперштабу з ліквідації надзвичайних ситуацій Василя СУКАЧА.
Якщо брати ситуацію із захворюваністю на коронавірус, то вона у нас зовсім не критична: протягом тижня вісім осіб захворіло і вісім вилікувалося. Тому, на нашу думку, повертатися до жорсткого карантину не варто, – пояснює Василь Олександрович. – Свою позицію виклали сьогодні у листі до керівника обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, заступника губернатора Романа Примуша. Поки чекаємо його відповіді. І вже на основі цього будемо вирішувати питання перевезень і роботи ЗДО. Дитячі садочки нині відвідує майже 600 дітей, а це також діти медиків, поліцейських, надзвичайників та представників інших професій, які наповнюють бюджет нашого міста. Чим добиратися працівникам на робочі місця також важливе питання. Тому треба добре обдумати цю ситуацію, перш ніж приймати кардинальні рішення.