Субота, 27 Квітня 2024 р.
17 Липня 2020

ВЖЕ У СЕРПНІ СОБОРНА МОЖЕ ЗМІНИТИСЯ

Цього тижня центральна вулиця міс­та Соборна знову стала топ-темою обговорення в соцмережах. Хмизу до вогню підкинув і той факт, що комунальники позбирали залишки бруківки, яка пролежала там майже рік.

Весь цей час головна вулиця міста перебуває в жалюгідному стані. А сталося це через супротив активістів і тутешніх жителів, котрі не захотіли, аби інвестор збудував підземний торговельний центр. Вклавши чималі кошти в розробку проєкту, дозвільну документацію, виконання інвестиційної угоди, хмельницький інвестор-забудовник згорнув роботи. Розгрібати будівельне «згарище» тепер мусить міська влада та ще й за власні кошти. А їх лише на мощення відрізку дороги від вул.Гагаріна до пр.Грушевського потрібно мільйон гривень.
– Проєкт капремонту дорожнього покриття час­тини вулиці Соборної пройшов експертизу у Хмельницькому, – коментує «Подолянину» директор департаменту ЖКГ Олександр БАБ­ЧИНСЬКИЙ. – Будемо оголошувати процедуру відкритих торгів. І вже через місяць той, хто стане переможцем тендера, розпочне роботи. Відповідно до проєкту, там має бути мощення дороги бруківкою, яку демонтували, з комбіна­цією плитки. Також проєктом передбачено і прокладання зливової мережі, якої до цього не було на Соборній. До слова, це лише перший етап масштабного проєкту щодо реконструкції Соборної.