Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Липня 2020

ДОПОМОГЛИ ГРОШИМА

На порядок денний 95-ї позачергової сесії міської ради, що відбулася 10 липня, було винесено два питання, які стосувалися роботи КП «Міськтепловоденергія».

Одне з них – щодо зняття з резервного фонду 1,5 млн грн для виділення їх підприємству з метою часткового погашення заборгованості за розподіл природного газу. Цього року, за рішенням НКРЕКП, незалежно від використання блакитного палива, всі абоненти, в тому числі теплопостачальні підприємства, сплачують у розмірі 1/12 від обсягів річного споживання газу. Для «Міськтепловод­енергії» це 2 млн грн на місяць, або 23,7 млн грн у рік.
– Враховуючи те, що населення заборгувало підприємству 43,5 мільйона гривень, а також значний обсяг невідшкодованої різниці в тарифах за чотири роки, підприємство не має змоги в літній період розраховуватися за розподіл природного газу. А при наявності боргів йому взагалі може бути припинено запуск природного газу. Розумію, що рішення непопулярне. Але іншого виходу, ніж як допомогти установі, не було, – прокоментував міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

Пресслужба міськради.