Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Липня 2020

КАМ’ЯНЕЧЧИНА ОЧИМА ОБЛАСНИХ ЧИНОВНИКІВ

14 липня під час поїздки на Кам’янеччину заступниця голови облдержадмі­ністрації Оксана СИТНИЦЬКА ознайомилася з роботою закладів освіти та охорони здоров’я. Наразі, у зв’язку з реформуванням цих галузей, а також із врахуванням процесів децентралізації, дуже важливе значення має ефективне налагодження їхньої роботи.

Одним із таких закладів є Орининська районна лікарня. Місцева влада остаточно не визначилася з питанням щодо можливого її перепрофілювання. Незважаючи на автономізацію, заклад не зміг укласти з НСЗУ договору на пакети надання стаціонарної допомоги, фінансується робота лише в амбулаторно-поліклінічному режимі. Отриманий від НСЗУ обсяг фінансування не дозволяє утримувати весь штат працівників, а коштів на дофінансування в районному бюджеті немає. Тому діяльність лікарні призупинено. Наразі вивчається можливість створення на базі закладу амбулаторії загальної практики сімейної медицини та діагностичної лабораторії, яка обслуговуватиме місцеве населення.
Оксана Анатоліївна ознайомилася з іс­нуючою матеріальною базою лікувального закладу, оглянула приміщення, де планують облаштувати лабораторію та встановити рентгенапарат. А також наголосила, що представники РДА та ОТГ мають спільно напрацювати бачення щодо подальшої долі закладу.
Заступниця голови ОДА відвідала також Орининську загальноосвітню школу-інтернат та Орининську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, поспілкувалася із представниками адміністрації. Під час зустрічі обговорили питання щодо можливості виконання ремонтів шкіл та встановлення нового харчоблоку в Орининській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
У Кам’янці-Подільському Оксана Ситницька відвідала ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою.
На завершення візиту посадовиця ознайомилася з ходом ремонтних робіт на міському стадіоні імені Г.Тонкочеєва. Цей ста­діон – один з об’єктів спортивної інфра­ст­руктури області, який цьогоріч включе­-ний до переліку проєктів, що реалізуються в рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво».
Загальна кошторисна вартість об’єкта – 16,5 млн грн. Торік було освоєно 3 млн грн із ДФРР і 350 тис. грн із міського бюджету.
За ці кошти виконано демонтаж бігових полотен, демонтаж бордюрів, підготовку поля до облаштування системи водовідведен­ня та основи для легкоатлетичних доріжок. 2020 року передбачено фінансування в розмірі майже 11,8 млн грн із ДФРР і 1,3 млн грн із місцевого бюджету. Наразі завершено проведення тендерних процедур та укладено договір із підрядником – ТОВ «Будремсервіс» (м.Київ). Потужність стадіону – 10 тис. глядацьких місць.

За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА.