П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Липня 2020

ЮВІЛЕЙ «РЕСПУБЛІКА» ВІДЗНАЧИТЬ У КАМ’ЯНЦІ

25-27 вересня у Старій фортеці Кам’янця-Подільського та паралельно у десяти містах України відбудеться ювілейний фестиваль музики та стріт-арту «Respublica FEST-2020».

Як повідомляє пресслужба фестивалю, у зв’язку із пандемією Covid-19, формат фестивалю змінюється – час­тина фестивалю переходить у цифровий формат і буде доступна дистанційно для всіх охочих.
Панорамні онлайн-стріми з локацій Старої фортеці, персональні аватари, стріми та зуми з гримерок, виступи гуртів на баштах фортеці та повітряній кулі, візуальні проєкції та digital art – все це дозволить залучити до фестивалю більше глядачів і артистів, ніж зазвичай. Фестиваль стає ще інклюзивнішим та цікавішим.
Сцени будуть розташовані на території 5 гектарів просто неба в лока­ціях Старої фортеці та Нового замку. Доступ на територію фестивалю буде обмежений відповідно до нормативів МОЗу та карантинних правил, актуальних на дати проведення події.
Віртуальну програму фестивалю створюють партнери – інституція X-Platform. Тема цьогорічної мистецької частини – «Механізм»: космічні фрактали та скульптури над сценами, лаунж-зона з моушн-інсталяціями, прямі трансляції перформансів у реальному часі та багато інших медійних сюрпризів.
Очікується виступ близько 70 україн­ських та закордонних артистів на 5-ти сценах у Кам’янці-Подільському. Май­данчики для виступу митців розташуються у знакових історичних спорудах Старого міста: двір Старої фортеці, Денна башта, Нова башта, Новий замок, Барбакан фортечної спору­ди Руська брама і навіть на повітряній кулі, яка зависне над містом.
Декілька десятків музикантів візьмуть участь у фестивалі дистанційно, їхні виступи будуть демонструвати на великих екранах у Кам’янці-Подільському та на youtube каналі фестивалю.
Музика, вуличне та діджитал-мистецтво, інноваційні VR та AR проєкти очікують глядачів на ювілейному фестивалі «Respublica FEST-2020», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

За матеріалами пресслужби фестивалю.