Четвер, 28 Березня 2024 р.
31 Липня 2020

ПШЕНИЦЮ ВБЕРЕГЛИ!

Вогонь ледь не знищив хлібні поля неподалік від с.Велике Залісся.

Як повідомляють вогнеборці, їм вдалося ліквідувати пожежу на площі 16 га, врятувавши 284 га хлібного поля.
24 липня під час спільного пат­рулювання місць збирання врожаю фахівці ДСНС і поліцейські помі­тили густий дим над полем. До місця пожежі направили два чергові відділення ДПРЧ-5, додатково залучили місцеву пожежну команду с.Гуменці, оперативно-мобільну групу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, а також три трактори та бочку з водою з підприємства ТОВ «Гуменецьке».
Поки аграрії оборювали територію по фронту розповсюдження полум’я, вогнеборці «відбивали» у вогню кожен квадратний метр пшениці. Гасіння ускладнювалося сильними поривами вітру, а також склад­ністю під’їзду до поля.
Пожежа виникла через несправність рухомих вузлів та деталей комбайну, який збирав урожай. Зі слів комбайнера, в нього сталася поломка, через що утворилася іск­ра з подальшим горінням стерні. Через пориви вітру вогонь швидко перекинувся на пшеницю.
ДСНС укотре наголошує: категорично забороняється залучати до збирання врожаю несправну техніку й агрегати; на зернозбиральній техніці повинні бути первинні засоби пожежогасіння, а також поблизу поля – чергувати підготовлені люди та стояти бочки з водою і трактори з плугами.

Кам’янець-Подільський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.