Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
31 Липня 2020

ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО САДОЧКАМ РАЙОНУ

Нарешті настав той час, коли після вимушеного й такого тривалого карантину через коронавірус відчиняють двері дитячі садочки Кам’янець-Подільського району. Щоправда, працюватимуть вони не в усіх селах, а частково, за потреби, де батьки написали заяви з проханням відкрити ЗДО.

– Першими почнуть працювати Орининський, Довжоцький, Кадиївський, Залісянсько Перший заклади дошкільної освіти, – коментує заві­дувач сектора освіти Кам’янець-По­дільської РДА Олена ПРОНОЗЮК. – За ними запросять діток Слобідсько-­Рихтівський і Кам’янський садочки. Керівництво та працівники цих закладів готові приймати вихованців відповідно до вимог санітарного лікаря. Місцева влада забезпечила їх усім не­обхідним для повноцінної роботи в умовах карантину.
Слова Олени Вікторівни підтверджують і в Держпродспоживслужбі.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітар­ного законодавства міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Олег ЧАЙКОВСЬКИЙ повідомив, що працівники служби розглянули 6 звернень від керівників ЗДО.
– Перевірка показала позитивні результати, і ці садочки можуть працювати, все в них відповідно до Пос­танови головного санітарного лікаря: закупили безконтактні термометри, маски, деззасоби, антисептичні засоби для обробки рук, паперові рушнички, мила, все має сертифікати якості. А ще розмітки зробили, щоб дітлахи дотримувалися дистанції, в кожній групі має бути не більше як 10 діток, позабирали доріжки, м’які іграшки тощо. Наступного тижня наші спеціалісти відвідають садочки Гуменецької ОТГ. Сподіваюся, і їм дамо зелене світло.