П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Серпня 2020

ЩО ЗНАЄМО ПРО НОВИХ ХВОРИХ

За вчорашній день коронавірусну інфекцію діагностували у 6 жителів Кам’янеччини. Про нових хворих розповіла «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ:

– Позитивний результат ПЛР-тесту отримала жінка з Китайгороду, яка тривалий час проживає за кордоном, але приїхала на батьківщину 8 липня на похорон батька. Жінка здала біоматеріал на ПЛР-тестування, аби покинути Україну і повернутися за кордон. Хворобу вона переносить безсимптомно. Коло контактних осіб встановлюється і в оселі буде проводитися дезінфекція.
Четверо хворих кам’янчан – це люди з однієї сім’ї. Серед хворих 19-річний юнак, його тітка 1985 р.н. і дядько 1980 р.н., а також бабуся, яка 26 липня повернулася з Італії. Симптоми захворювання у них проявилися майже одночасно і вони звернулися до сімейного лікаря. Їм встановили діагноз ГРВІ, але коли симптоми почали наростати, вони отримали направлення на ПЛР-тестування.
П’ятий хворий приватно здав тест у київській лабораторії. Наразі ми з’ясовуємо усі деталі по цьому випадку.